Gazete Vatan Logo

Başkan Obama’ya ‘tıkır tıkır’ anlatacaklar

ABD’nin partner ülke olduğu Hannover Messe fuarının 24 Nisan’daki açılışına Obama ve Merkel katılacak. ‘Tıkır tıkır’ kampanyasıyla ihracatı artıran makinecilerin Başkanı Adnan Dalgakıran, “Türkiye’nin makine gücünü Obama’ya anlatacağız” dedi.

Başkan Obama’ya ‘tıkır tıkır’ anlatacaklar

Her yıl yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği Hannover Messe Sanayi ve Endüstri Fuarı, bu yıl 25-29 Nisan tarihleri arasında kapılarını açacak. 2016 yılında partner ülkenin ABD olacağı fuarın 24 Nisan’da yapılacak açılış seremonisi, ABD Başkanı Barack Obama ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in katılımıyla gerçekleştirilecek. 70’ten fazla ülkeden 6 binin üzerinde firmanın katılacağı fuarda Türk makine sektörünü 100’ün üzerinde firma temsil edecek. Fuarda Türkiye, en çok katılım sağlayan ülkelerden biri olacak.

Dünya makine sektöründeki son gelişmelerin izlenebileceği fuarda entegre endüstri alanında inovatif çözümlerin ele alınacağını belirten Makine İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, “Endüstri 4.0” olarak bilinen yeni sanayi anlayışının yarının teknolojisini sunduğunun ve makine sanayinin bu alandaki değişimleri yakından izleyen stratejik bir sektör olduğunun altını çizdi.

Dünyaya gösterecek

Uluslararası pazarlarda rekabet edebilme güçlerini göstermek üzere Hannover Messe’de Türkiye’yi temsil edeceklerini belirten Dalgakıran, şöyle konuştu: “Bu yıl Hannover Fuarı’nda partner ülke olarak yer alacak ABD, Akıllı Üretim Liderlik Koalisyonu olarak bilinen üretim teknolojisinde öncü bir ülke ve Hannover’de tüm dünyaya bu alandaki güçlerini göstermek istiyor. ABD şu anda türbin, turbojet, hidrolik silindir, pompa, kompresör ve takım tezgahları mal gruplarında en önemli ihracat pazarlarımızdan biri. Türkiye’nin Makinecileri olarak fuarda sektörün ülkemizde geldiği son aşamayı Amerika başta olmak üzere tüm dünyaya göstermek istiyoruz. Endüstri 4.0 olarak bilinen, geleceğin teknolojisini Türkiye sanayisinin geleceğine uyarlama vizyonunu makineciler olarak taşımaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Ünlü işadamları reklamda oynadı

MAKİNE ihracatçıları birkaç yıl önce Mustafa Koç’tan Güler Sabancı’ya, Erdoğan Demirören’den Cem Boyner’e, Güler Sabancı’dan Bülent Eczacıbaşı’na iş dünyasından ünlü isimleri ‘Tıkır Tıkır’ adını verdiği reklam kampanyalarında oynattı. Makine Tanıtım Grubu’nun “Tıkır Tıkır” kampanyasından sonra makine ithalatıyla ihracatı arasındaki açık 4 milyar dolar azaldığı belirtildi. Türk makinecilar 200 ülkeye 15 milyar doların üzerinde ihracat yapıyor. Makinecilerin 2023 yılındaki ihracat hedefi 100 milyar dolar.

Haberin Devamı