Gazete Vatan Logo

Başkan doğdum başkan yaşarım!

Yerel seçim sonuçlarına göre birçok isim 4, 5’inci kez başkan olacak. AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki 5. defa aynı koltuğa oturacak.

30 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti adayı ve aynı zamanda Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki yüzde 58.1 oy oranıyla 5. döneminde tekrardan başkan seçildi. ilk olarak 1994 yılı yerel seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanlığı’nı kazanan Özhaseki 23 Haziran 1998 tarihinde Belediye Başkanı Şükrü Karatepe, görevden ayrılınca Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirildi. İlk defa Kayseri Belediye Başkanlığı seçimlerine Fazilet Partisi’nden aday olarak katılan Özhaseki yüzde 38.9 oyla seçimi kazandı.

Her yarışı kazandılar

2.kez 2004 yılı yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Ak Parti’den aday olan Mehmet Özhaseki yüzde 70.2 oyla tekrar Belediye Başkanlığı’nı kazandı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde tekrardan Ak Parti’den aday olan Özhaseki, yüzde 60.5 oy alarak 3. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. Geçtiğimiz gün yapılan 30 Mart yerel seçimlerinde yine Ak Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Mehmet Özhaseki yüzde 58.1 oy olarak 4. dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi.

- Yerel seçimin kesin olmayan sonuçlarına göre birçok belediye başkanı 4, 5 ve 6. dönem için koltuğa oturacak. Bunların başında ilk kez Keçiören’den 1984’te seçilen ve 5. kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Melih Gökçek geliyor.

- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Burhanettin Kocamaz, 1994, 1999, 2004 ve 2009 seçimlerinde Tarsus Belediye Başkanı seçilmişti.

- 1999’daki yerel seçimleri kazanarak belediye başkanlığı koltuğuna oturan, 2004 ve 2009 ve bu yılki yerel seçimlerde de kazanan belediye başkanlarından bazıları şöyle: Yılmaz Büykerşen (Eskişehir), Yusuf Ziya Yılmaz (Samsun), Hüseyin Sözlü (Adana - 2004 ve 2009’da Ceyhan’ı yönetti), Ali İnci (Hendek), Behçet Saatcı (Fethiye), Mehmet Kocadon (Bodrum),

- 4 dönem belediye başkanlığı yapan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan ile 3 dönem belediye başkanlığı yapan Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, bu seçimlerde yarışı kaybetti.

Haberin Devamı