Gazete Vatan Logo

Başkan’a silahlı saldırı

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Aksoy, makamında silahlı saldırıya uğradı. Başkan yaralandı, yardımcısı öldü. Saldırgan yakalandı.

Başkan’a silahlı saldırı

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası’na (OTSO) dün saat 12.00 sıralarında gelen bir kişi, OTSO Başkanı Devrim Aksoy’un iki katlı binanın üst katında bulunan makam odasına girdi. Kimliği açıklanmayan kişi ile Aksoy ve yardımcısı Hasan Ersoy arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine şüpheli, silahını çekip, Aksoy ve Ersoy’a ateş etti. Aksoy ayağına, Ersoy ise vücuduna isabet eden çok sayıda kurşunla ağır yaralandı.

MHP 26. Dönem Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy’un ağabeyi olan Hasan Ersoy, kaldırıldığı hastanede doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Başkan Aksoy’un durumunun iyi olduğu belirtildi. Polis, kaçan saldırgan S.K.’yı yakaladı. Olayla ilgili olabileceği belirtilen 8 kişi daha gözaltına alındı.

Saldırgan sabıkalı çıktı

Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen S.K.’nın geçen yıl Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’nın yakın korumasına yönelik silahlı saldırı sonrası gözaltına alınarak tutuklandığı, dava sonucu hakkında beraat kararı verildi öğrenildi.

İŞ İSTEMEYE GİTTİ
Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: Olay çok sıcak olduğu için ayrıntılı bir değerlendirme yapma şansımız yok. Saldırgan yakalandı. 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Şüpheli yaklaşık 200 metre ileride yakalandı. Görünürde olay, iş isteme sebebiyle olmuş gibi gözüküyor ama arka planı farklı olabilir.

Haberin Devamı