Gazete Vatan Logo

Başkalarının Instagram'ından milyarlar kazandı

Yakın zamanda New York’ta bulunan Gagosian Sanat Galerisi’ni gezenler duvarda asılmış Instagram fotoğraflarıyla karşılaşıyordu. Ancak fotoğrafların sahiplerinin bu durumdan haberleri yok.

Gagosian Sanat Galerisi’ndeki duvarları süsleyen büyük boy basılmış Instagram fotoğrafları Richard Prince isimli bir “sanatçı”nın çalışması. Çalışmalar 100 bin dolara (yaklaşık 300 bin liraya) kadar alıcı bulabiliyor.

Ancak Prince’in fotoğraflarını kullandığı Instagram hesaplarının sahiplerinin durumdan haberleri yok. Kendi fotoğrafının kullanıldığını gelen mesajlardan fark eden Doedeere isimli bir kullanıcı galeriden paylaştığı bir fotoğrafın altına; “Bana gelen mesajlardan fotoğrafımın bir galeride sergilendiğini ve hatta 90 bin dolara satıldığını öğrendim. Fotoğrafımı kullanan kişi benden izin almadı. Bunun peşine düşmeyeceğim ve kimin aldığını da bilmiyorum” şeklinde not düştü.

Richard Prince’in daha önce de benzer çalışmalardan ve telif haklarından dolayı dava açılmış ancak her seferinde bunlardan kurtulmayı başarmıştı.

Instagram kullanıcı sözleşmesinde tüm içeriğin o içeriği yaratan kullanıcıya ait olduğunu belirtiyor. (NTV)