Gazete Vatan Logo

Başka bir ülkeden teklif gelince grevi durdurdu

Eski Guantanamo mahkumu Diab, başka bir ülkenin kendisini almayı teklif etmesi üzerine açlık grevini sona erdirdi

Başka bir ülkeden teklif gelince grevi durdurdu

ruguay'da bulunan eski Guantanamo mahkumu Ebu Vail Diab'ın açlık grevini sonlandırdığı bildirildi.

Ülkede Diab'ı destekleyenler tarafından kurulan "Diab için nöbet" adlı grup tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, başka bir ülkenin Diab'ı almayı teklif ettiği, eski Guantanamo mahkumunun bunun üzerine açlık grevini bitirdiği belirtildi.

Grup, teklifi hangi ülkenin yaptığını açıklamazken, Suriye asıllı Diab'ın bu ülkeye gitmek için gerekli izinlerinin bulunup bulunmadığı da henüz bilinmiyor.

Uruguay hükümeti, iki hafta önce, açlık grevindeki Diab'ın ailesini ülkeye getirmeyi teklif etmiş, Diab ise hükümetin daha önce verdiği sözleri tutmadığı gerekçesiyle bu teklifi reddetmişti.

Ebu Vail Diab, 2014'te diğer 5 eski Guantanamo mahkumuyla Uruguay'a geldiğinden bu yana ülkede mutsuz olduğunu ve ayrılmak istediğini dile getiriyordu. Diab, haziranda ortadan kaybolmuş, temmuz ayı sonunda Venezuela'da yakalanarak 31 Ağustos'ta Uruguay'a geri gönderilmişti. Başka bir ülkeye gitmek için eylül ayı başından beri açlık grevinde olan Diab, Türkiye'de bulunduğu iddia edilen ailesiyle başka bir ülkede yaşamak istediğini söylemişti.

Haberin Devamı