Gazete Vatan Logo

Basının Dijital Dönüşümü Ana Yapısal Diyalog Forumu devam ediyor

Avrupa Birliği Bakanlığı Erasmus + , Basın İlan Kurumu (BİK) ve Türkiye Ulusal Ajansı işbirliği ile "Gençlerin Katılımı ile Yerel Basının Dijital Dönüşümü Ana Yapısal Diyalog Forumu" BİK Tatil Köyü'nde devam ediyor.

Basının Dijital Dönüşümü Ana Yapısal Diyalog Forumu devam ediyor

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden öğrencilerin katıldığı forumun öğleden sonraki ikinci oturumunda ‘Özel Sektör Gözüyle Medyanın Önemi ve Dijitale Dönüşümü’ başlıklı panele konuşmacı olarak ES Medya Dijital Medya Koordinatörü Yusuf Özhan ve Demirören Dijital Medya Koordinatörü Bülent Ayanoğlu katıldı.

ES Medya Dijital Medya Koordinatörü Özhan, herkesin internete kavuşması ve akıllı telefonlar yoluyla okuyucu ve yayıncı arasındaki hiyerarşik yapının değiştiğini söyledi.

Tık alıp okuyucuyu tuzağa düşürmeye çalışan habercilikten uzak durmaya çalıştıklarını ifade eden Özhan, “Facebook’ta daha az baskı olduğu için daha kapalı bir habercilik yapıyoruz. İnstagram’da tamamen gündem dışı, aktüel konular üzerinden habercilik yapıyoruz. Bizim kriterimizi belirleyen şey, siz oldunuz. Çünkü ekonomik olarak sizden besleniyoruz. Yayıncılığımızı belirleyen ana prensip, markanızın okuyucu kitlesindeki değerinin güçlendirilmesidir.” ifadelerini kullandı.