Gazete Vatan Logo
Futbol Basın Ekspres Yolu yeni Maslak oluyor

Basın Ekspres Yolu yeni Maslak oluyor

Konut, ofis, otel ve AVM yatırımlarıyla dikkat çeken Basın Ekspres Yolu ve çevresi, İstanbul’un yeni Maslak hattı olarak değerlendiriliyor. Bölgede birçok firma yeni proje planlıyor.

Basın Ekspres Yolu, konut, AVM, ofis ve otel yatırımlarıyla İstanbul’un yeni Maslak hattı olarak değerlendiriliyor. Avrupa yakasında havaalanına yakın bir bölgede yer alan, batısında Küçükçekmece, doğusunda Bağcılar ve Bahçelievler ilçelerini kapsayan, hızla gelişen üç ilçeye sınırı olmanın yanı sıra E-5 ve TEM otoyollarını birleştiren önemli bir aks olan Basın Ekspres Yolu ve çevresi, değerleme uzmanları tarafından İstanbul’un büyük fırsatlar barındıran yeni Maslak hattı olarak değerlendiriliyor.

Sanayi alanları dönüşüyor

Bölgede ofis, konut, AVM ve otel yatırımları hız kazandı. Markalı konut projeleri açısından Basın Ekspres Yolu ve çevresi en çok değer artışı gösteren bölgelerden biri oluyor. Basın Ekspres Yolu çevresindeki konutlar, bölge halkının güvenlikli, çeşitli sosyal imkânlara sahip, daha büyük ve lüks konutlara çıkma taleplerine cevap veriyor. Basın Ekspres Yolu’nda dönüşüm de dikkat çekiyor. Bölgedeki sanayi, depo ve fabrikalar dönüşüm yaşanıyor. Bölgedeki sanayi tesisi sahipleri, ya kendileri bu sektöre girerek proje geliştiriyor ya da müteahhit firmalarla anlaşma yoluna gidiyor. Bu nedenle bölgede müteahhitlerle arazi sahipleri arasında çetin bir pazarlık yaşanıyor.

Bölge konutlar açısından değerlendirildiğinde, her türlü ihtiyacı karşılayabiliyor. Aile yaşamına uygun 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 tipindeki dairelerin yanı sıra yatırım yapmak isteyenlere yönelik 1+1’ler de bulunuyor. Bölgede otel ve ofis yatırımları da artıyor. Bölgede 5 olan otel sayısının ilerleyen dönemlerde 22’ye çıkması bekleniyor.

Şölen, merkezini taşıyor

ÇİKOLATA üreticisi Şölen’in kurucuları Çoban Ailesi’nin kurduğu Balance Gayrimenkul, ilk projesini Basın Ekspres Yolu’nda inşa ediyor. Balance Güneşli, 17 dönüm arazi üzerine inşa edilecek olan toplam 301 bağımsız bölümden oluşuyor. Projenin inşaatı, 83 bin metrekarelik bir alanda devam ediyor. Projenin kazı çalışmaları 2013 yılının Eylül ayında başlandı. 2014 yılı içerisinde inşaat alanının yan tarafında bulunan 16 dönümlük arazide projenin ikinci etabına başlanacak. Balance Güneşli Projesi tamamlandığında şu anda Silivri’de bulunan Şölen’in yönetim kadrosu da buraya taşınacak.

Haberin Devamı