Gazete Vatan Logo

Başgardiyanı dövüp toplu firar ettiler!

Bebek yüzlü seri katil Ali Kaya’nın Gaziantep Cezaevi’nden firarının ardından dün de Hatay Samandağ’daki Kapalı Cezaevi’nde yatan adi suçlu 6 hükümlü firar etti.

Geçtiğimiz hafta seri katil Ali Kaya’nın Gaziantep Cezaevi’nden firar etmesinin ardından dün de Hatay Samandağ Kapalı Cezaevi’nden 6 hükümlü firar etti. Gece 03.00 sıralarında meydana gelen firardan önce mutfak penceresinin demirlerini kesen hükümlüler, hasta oldukları ve çorba kaynatacakları bahanesiyle çağırdıkları başgardiyana odunlarla saldırdı. Hırsızlıktan hükümlü Ekrem Karabulut, İbrahim Ürkmez, Kadir Akgöl ve Ediz Taşan ile gasp suçundan hükümlü Fatih Kara ve adam yaralamadan hükümlü Rıdvan Barık, başgardiyan Fayat Toy’u odunla öldüresiye dövdü. Diğer infaz memurunu da etkisiz hale getiren hükümlüler üzerindeki anahtarları alıp mutfak bölümüne geçip daha önce kestikleri parmaklıklardan dışarı çıktı. Altı hükümlü tel örgülerden atlayarak firar etti. Jandarmanın ateş etmesine rağmen kaçan firari hükümlülerden üçü kısa sürede yakalandı. Kaçan diğer üç firari ise aranıyor. Gardiyan Fayat Toy’un ise hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Bir kişi gözaltında

İddialara göre hükümlüler, cezaevinde görevli bir infaz koruma memurunun kendilerine temin ettiği testere ile çay ocağının penceresindeki demirleri kesti. Kaçmaları için önlerindeki en büyük engel olan çay ocağında görevli infaz koruma memurunu da döverek etkisiz hale getiren hükümlüler pencereden kaçarken testereyi temin eden kişi, elektrik panosundaki şalteri indirerek cezaevinin elektriklerini kesti. Kamera odasındaki görevli memurun da olayın meydana geldiği sırada uyuduğu öne sürüldü. İnfaz koruma memurunun firarilere para karşılığı yardım ettiği öğrenildi. Soruşturma geniş çaplı sürüyor.

Haberin Devamı