Gazete Vatan Logo
Magazin BASE yeniden kapılarını açacak

BASE yeniden kapılarını açacak

Türkiye’nin dört bir yanından yeni mezun genç sanatçı adaylarını bir araya getiren BASE sergisi bu yıl 19-23 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek

BASE yeniden kapılarını açacak

Türkiye’nin yeni nesil sanatçı platformu BASE, ülkenin dört bir yanından yeni mezun genç sanatçı adaylarının yapıtlarını İstanbul’da aynı çatı altında bir araya getiriyor. Geçtiğimiz yıl 20 ilde 31 üniversiteden 108 yeni mezun sanatçı adayına ait 116 yapıtı sanatseverlerle buluşturan ve 12 bine yakın ziyaretçi ağırlayan BASE’in ikincisi 19-23 Aralık’ta gerçekleşecek.

Yeni mezun sanatçı adaylarını sanat dünyası, yaratıcı endüstriler, medya ve tüm sanatseverlerle buluşturmayı hedefleyen BASE, mezuniyetten profesyonel sanat hayatına geçişlerinde onlara destek olmayı, kariyerlerine bir ivme ve yön kazandırmayı amaçlıyor. Türkiye’nin yeni sanatçı nesline ışık tutan BASE, aynı zamanda galeri, koleksiyonerler, sanatseverler ve yaratıcı endüstrilerin de genç yetenekler keşfetmesine aracı olma misyonu taşıyor.

BASE, bu yıl 2018 mezunlarının başvurularını kabul ediyor. Başvuru geçtiğimiz yıl olduğu gibi animasyon, baskı, cam, fotoğraf, geleneksel Türk sanatları, görsel iletişim tasarımı, grafik tasarım, heykel, resim, seramik, video, resim-iş öğretmenliği bölümleri lisans ve lisans üstü mezunlarına açık olacak. Adaylar, BASE’e 3 farklı yapıtla başvurabilecek.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl 30’u aşkın panelde 75’i aşkın konuşmacıyı bir araya getiren BASE Talks ise bu yıl da sanat dünyasından isimleri ağırlayacak.