Gazete Vatan Logo

Başbuğ'un tutuklanmasına protesto!

İP'liler, İlker Başbuğ’un 'İnternet Andıcı’ soruşturması kapsamında tutuklanmasını protesto etti

İşçi Partisi (İP) İstanbul İl Örgütü, eski Genelkurmay Başkanı, Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un 'İnternet Andıcı’ soruşturması kapsamında tutuklanmasını protesto etti. Türk Ordusu’nun tek kurşun atılmadan esir alındığını iddia eden İP Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, "Türk Ordusu’na karşı yürütülen psikolojik harbin doruk noktasına gelinmiştir. Şimdi sırada hangi kuvvet komutanı var?" dedi.

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un ‘İnternet Andıcı’ soruşturması kapsamında tutuklanmasını protesto eden İP üyesi 150 kişi, saat 12.30’da Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki İP il binası önünde toplandı. "Ergenekon-Balyoz planı, Amerikan yalanı", "Özel görevli mahkemeler kaldırılsın", "Kahrolsun ABD emperyalizmi" yazılı pankart ve dövizler taşıyan İP’liler "Yurtseverler çıkacak, hesap soracak", "Ordu millet el ele", "Kahrolsun ABD emperyalizmi" sloganları atarak Galatasary Lisesi önüne kadar yürüdü.

TUTUKLAMA, PSİKOLOJİK HARBİN DORUK NOKTASI

Burada bir basın açıklaması yapan İP Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, "ABD’nin Atatürk Cumhuriyeti’ni yıkmak, vatanımızı bölmek ve 2’nci İsrail’i kurmak için uygulamaya koyduğu operasyon 4 yıldır sürüyor. Dün de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 26’ncı Genelkurmay Başkanı, Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, bir düşman operasyonu ile tutuklanmıştır. Dün Beşiktaş’ta yaşanan, Türk Ordusu’na karşı yürütülen psikolojik harbin doruk noktasıdır" dedi.

Türk ordusunun tek kurşun atılmadan esir alındığını iddia eden Özbey, "Türk Ordusu’nun 60’ı aşkın generali, Balyoz ve Ergenekon adlı davalarda tutuklanarak esir alındı. Nihayet Türk Ordusu’nun bir genelkurmay başkanı da tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi. Şu gerçeğin altını çizelim. Beşiktaş’ta ve Silivri’de yürütülen soruşturmalarda Türk hukuku ve yargısı yok. Orada geçerli olan Amerikan ve Gladio hukukudur. Artık burada bir darbe yargılaması yapılıyor aymazlığına bir an önce son verilsin. ABD, Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen ve Abdullah Gül üçlüsü ile ülkemizi bölüyor. Artık irtica ile bölücükle mücadele suç olmuştur" diye konuştu.

Özbey, Türkiye’nin karanlıkta olduğunu ve karanlıktan çıkması için yeni bir Atatürk Devrimi’ne ihtiyaç olduğunu söyledi. Basın açıklamasının ardından protestocular sloganlar atarak tekrar İP İstanbul İl Başkanlığı’na kadar yürüdü.

İŞÇİ PARTİSİ’NDEN BAŞBUĞ’UN TUTUKLANMASINA TEPKİ

ESKİ Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un ’İnternet Andıcı’ davası kapsamında tutuklanması, İşçi Partisi (İP) Antalya İl Örgütü tarafından protesto edildi. İP İl Başkanı Bilal Şimşir, bunun Türk ordusuna yönelik kurumsal bir saldırı olduğunu öne sürerek, "Türk Ordusu terörist ilan edildi" dedi.

İşçi Partisi Antalya İl Örgütü’ne mensup yaklaşık 40 kişi, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un tutuklanmasını protesto için saat 12.30 sıralarında Antalya Orduevi önünde toplandı. Grup adına açıklama yapan İl Başkanı Bilal Şimşir, İlker Başbuğ’un tutuklanmasıyla sonuçlanan gelişmenin, hukuki bir süreç olmadığını savundu.

’ABD OPERASYONU’

’Ergenekon’, ’Balyoz’, ’Poyrazköy’, ’Kafes’, ’Amirallere Suikast’ ve en son ’İnternet Andıcı’ başlıklarıyla anılan soruşturmaları ’saldırı’ olarak nitelendiren ve bunların ABD operasyonu olduğunu öne süren Şimşir, şöyle dedi:
"Dün gece eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un ’terör örgütü yöneticisi olmak’ iddiasıyla tutuklanması, Türk Ordusu’na yönelik kurumsal bir saldırıdır. Türk Ordusu kurumsal olarak terörist ilan edilmiştir. Türk Ordusu’nun Genelkurmay Başkanlarından biri yine Türk yargısı kullanılarak esir alınmıştır. Tarihimizde bir örneği yoktur. Hasdal’da yatan komutanlar, Silivri’de yatan vatanseverler Amerika’nın elinde esirlerdir."
Grup, açıklamanın ardından eylemlerinin devam edeceğini belirterek dağıldı.

İZMİR’DE, İŞÇİ PARTİ’LİLERDEN BAŞBUĞ’UN TUTUKLANMASINA TEPKİ

İZMİR’de, İşçi Partisi üyesi yaklaşık 100 kişi, Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un tutuklanmasını protesto etti.

Konak Metro İstasyonu önünde toplanan 100 kişilik grup, tutuklamayı ve AK Parti Hükümeti’ni protesto ederek sloganlara Konak Orduevi’nin önüne kadar yürüdü. Polis tarafından Orduevi önüne alınmayan grup, açıklamayı yakında bulunan İzmir Resim Heykel Müzesi’nin önünde yaptı. Grup adına konuşan İP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen, Orgeneral Başbuğ’un tutuklanmasıyla birlikte Ergenekon’un asıl amacının asker ve orduyu alt etmek olduğunu ortaya çıkarttığını söyledi. Emekli Orgenaral Başbuğ’un tutuklanmasına irtica ile mücadele için internet sitelerinin kurulmasına gerekçe gösterildiğini dile getiren Şen, "Her Türk askerinin en büyük görevi irtica ile mücadele etmektir. Biz Mustafa Kemal’in, Kubilay’ın devamıyız. İrtica ile mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. Tutuklamanın Türk Ordusu’na en çok ihtiyaç duyulduğu zamanda yapıldığını anlatan Şen, "Dün gece yapılan tutuklama ile Türk Ordusu kurumsal olarak terörist ilan edilmiştir. Türkiye’nin çevresi bu kadar karışıkken, Türk Ordusu’na en çok ihtiyaç duyulduğu, ordunun en güçlü olması gereken anda yapılan tutuklama ABD’nin, Türk Ordusu’nu teslim almak istemesinden başka bir şey değildir" diye konuştu.

Tüm halkının susturulduğunu, 4 yıldır yaşananların ’Yargı çözer’ mantığı ile olaylara seyirci kalanların eseri olduğunu belirten Şen, "Yargı olmadığını bile bile ’Yargı çözer’ diyenlere sesleniyorum. Bu noktaya gelinmesinin sebebi sizlersiniz. Sorumlular TSK’nın en üst düzey yöneticileridir. Şimdi sıra onlara geldi, onlar cezaevinde" dedi.

Halkı tepki göstermeye çağıran Şen, "Halkı olanlara, BOP eşbaşkanına isyan etmeye çağırıyoruz. Bundan başka yolumuz kalmamıştır. Herkes sıranın kendisine beklemeden mücadeleye başlamalıdır. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Abdullah Gül ile Başbakanlık koltuğunda oturan Tayyip Erdoğan oradan indirilmedikçe bu tertibin sonu gelmeyecektir. Çünkü Silivri’de aranan gladyonun merkezi Ankara, başı da Gül ve Erdoğan’dır" diye konuştu. Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Haberin Devamı