Gazete Vatan Logo

Başbuğ'un isteğinde ilk adım atıldı!

Genelkurmay eski Başkanı Başbuğ'un Balyoz ve Ergenekon davaları konusunda istediği Meclis Araştırma Komisyonu için ilk adım atıldı.

Ergenekon davası kapsamında 2 yıl 2 ay tutuklu kalan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un Balyoz ve Ergenekon gibi davalar konusunda istediği, Meclis Araştırma Komisyonu için TBMM'de ilk adım atıldı.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Balyoz ve Ergenekon davalarına ilişkin TBMM’de araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi. Önergede, TSK mensuplarının “Kumpasa uğrayarak suçsuz yere cezaevlerinde tutsak edildiği” iddialarının araştırılması istendi. Önergenin gerekçesinde, 'Cemaat ve Hükümet kavgasında ağızdan kaçan sözcükler, askerimize yapılan kumpası da ortaya koymaktadır. Bu gibi davaların çözümü için TBMM'de kurulacak araştırma komisyonu, bütün bu iddiaları aydınlatılarak kamuoyu ile paylaşmalıdır' denildi.

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, bir süre önce Ankara'da eski Cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer ile görüşmüş ve Ergenekon, Balyoz gibi davalarda yaşananlar için TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasını istemişti. Başbuğ, 'Kumpası planlayan, adalet önüne çıkarılmalı, TBMM de kurulacak bir araştırma komisyonu konuya el atmalıdır. Bu konularda bilgisi olan ve açıklamalarda bulunacak, hakimler, savcılar, polisler vardır' demişti.

Gazeteport

Haberin Devamı