Gazete Vatan Logo

Başbuğ'dan baraj açıklaması!

GENELKURMAY Eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, eşi Sevim Başbuğ ile birlikte Kadıköy Fenerbahçe’de Nurettin Teksan Ortaokulu’nda oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere bir açıklama yapan Başbuğ, bugün yaşanan yüzde 10’luk baraj sorununun bir dahaki seçimde tarih olmasını dilediğini belirterek, "En azından yüzde 3’lere çekilmesini diliyorum" dedi.

Eşi Sevim Başbuğ ile birlikte oyunu kullanmaya gelen İlker Başbuğ, okuldaki 2091 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa yöneldi.

Eşi ile birlikte kimliğini ibraz eden Başbuğ, oy pusulasını ve mührü aldıktan sonra oyunu kullanmak için hazırlanan kabine girdi.

Oyunu sandığa atarken sandık görevlilerine, "Katılım nasıl sorusunu" soran Başbuğ, ardından oy pusulasının içinde bulunduğu zarfı sandığa atarak sınıftan ayrıldı. İlker Başbuğ çıkışta gazetecilere seçim ve bugün Beşiktaş’ta eşi ile birlikte silahlı saldırıya uğrayan emekli Albay Çetin Oğuz ile ilgili kısa bir açıklama yaptı.

’YÜZDE 10’LUK BARAJ ARTIK HAKİKATEN KALDIRILABİLECEK BİR DURUM DEĞİL’

Haberin Devamı

Başbuğ, "Bugün Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birini yaşıyoruz. Her şeyden önce seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı sonuçlar getirmesini dilerim. Bu arada özellikle şunu da belirtmek isterim; bugün ülkemizin içinde bulunduğu bence temel sorunlardan bir tanesi maalesef toplumun bütün konularda bölünmüşlüğü. Bu açıdan bu seçim sonuçlarının mevcut olan bölünmüşlüğü derinleştirmeden bütünleştirici tarzda sonuçlar doğurması en büyük dileğim. Bu arada artık önümüzdeki genel seçimlerde, bugün yaşanan bu baraj sorununun tarih olmasını diliyorum. En azından artık bu baraj, yüzde 10’luk baraj artık hakikaten kaldırılabilecek bir durum değil. Önümüzdeki seçimlerde bu barajın en azından yüzde 3’lere çekilmesini ve bütün partilerin adaylarının da ön seçimlerle tespit edildiği bir seçim yaşanması en büyük dileğim" dedi.

’HABERLERDE DUYDUM’

İlker Başbuğ, bir gazetecinin emekli Albay Çetin Oğuz’un eşi ile birlikte silahlı saldırıya uğradığını hatırlatması üzerine ise,

Haberin Devamı

"Tanımıyorum, gelirken haberlerde duydum. Albayımıza ve eşine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu şekildeki saldırılar bu ülkeye yakışmıyor. Bunların yaşanmamasını temenni ediyorum. Tekrar kendilerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tabii nedenini bilemiyorum, herhalde önümüzdeki saatlerde o da açıklığa kavuşur" ifadelerini kullandı.