Gazete Vatan Logo

Başbakanlık'ta kritik saatler

Başbakan ile CHP liderinin görüşmesi sona erdi. Görüşme 1 saat sürdü...

Başbakanlık'ta kritik saatler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli Suriye’nin Türk savaş uçağının düşürmesi sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la Başbakanlık Resmi Konutu'nda görüştü. Zirvede olayla ilgili görsel sunumu ismi açıklanmayan Harekat Daire Başkanı Hava Tümgeneral Ateş Mehmet İrez yaptı.

Askeri uçağın Suriye tarafından düşürülmesinin ardından Başbakan Erdoğan, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerden görüşme talebinde bulunmuştu. Erdoğan bu çerçevede ilk olarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki görüşme saat 14.00'da başladı.

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile CHP milletvekili Osman Korutürk de katıldı.



KILIÇDAROĞLU BASIN TOPLANTISI YAPTI

Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından Kılıçadroğlu Başbakanlık Resmi Konut'tan ayrıldı. Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı yaptı.

Kılıçdaroğlu görüşme öncesinde yaptığı açıklamada “Kafamızda pek çok soru var. Onları soracağız. Neden Suriye ile savaşın eşiğine kadar geldik? Her yerde bunu sorgulamamız lazım” diye konuşmuştu.

GÖSEL SUNUM HAVACI TÜMGENERALDEN

Bu arada toplantı ile ilgili ilginç bir ayrıntı dikkat çekti. Zirveye katılan isimler arasında kamuoyuna açıklanmayan Harekat Daire Başkanı Hava Tümgeneral Ateş Mehmet İrez'in toplantıda olayla ilgili görsel sunum yaptığı öğrenildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, İKİNCİ GÖRÜŞMESİNİ MHP LİDERİ BAHÇELİ İLE YAPTI

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü.

Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesinin ardından TBMM’deki partilerin liderlerinden görüşme talebinde bulunan Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile biraraya geldi.

Başbakanlık Resmi Konutu’ndaki görüşme, saat 16.00’da başladı. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de katıldı. Görüşme 45 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Bahçeli, açıklama yapmadan Başbakanlık’tan ayrıldı.

DEMİRTAŞ'LA DA GÖRÜŞECEK

Erdoğan saat 18:00'de de BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşecek.

Başbakanlıkta kritik saatler

Haberin Devamı