Gazete Vatan Logo

Başbakanlık BİMER başvuru ve sorgulama ekranından şikayet başvuruları yapılıyor!

Başbakanlık BİMER başvuru ve sorgulama ekranından kolaylıkla başvurular yapılabiliyor. Devlet iletişiminde yeni dönemi başlatan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı milyonlarca vatandaş tarafından kullanılıyor. BİMER başvuru ve sorgulama ekranından yapılan BİMER başvuruları da takip edilebiliyor.

Başbakanlık BİMER başvuru ve sorgulama ekranından şikayet başvuruları yapılıyor!

Modern yüzyıl teknolojisinin günlük yaşantı içerisinde kendisine aktif şekilde yer edinmekte olduğu modern yüzyılda artık insanlar internet üzerinden sadece dakikalar içerisinde pek çok işlemini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Dünyanın her zaman çevrimiçi ve işleyiş yapısında kalmasını sağlayan internet, günümüzde devlet kurumlarının da bu yapıya entegrasyonlarını başarı ile gerçekleştirerek, daha çağdaş ve daha modern standartlarda bir kamu hizmetini vatandaşlarına ulaştırabilmesini sağlıyor. Bu kapsamda Türkiye’de devlet kurumları arasında popüler hale gelen dijital kamu hizmet uygulamaları aracılığı ile vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde pek çok kamu işlemini resmiyet düzeyinde internet ortamı üzerinden gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Öyle ki günümüzde internet üzerinde hizmet veren resmi ve yasal dijital kamu uygulamalarından birisi olan BİMER başvuru ve sorgulama ekranından yasal geçerlilik kapsamında bildirim ve başvuruları gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Elektronik ortam üzerinde yer alan ve doğrudan Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen özel bir yazılım aracılığı ile web portalı üzerinden sunulan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes tarafından ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Vatandaş ve devlet arasındaki iletişimin her zaman aktif bir yapıda oluşturulabilmesini ve kalmasını sağlamayı amaçlayan Başbakanlık bu konuda çağın en ileri iletişim kanallarını kullanarak, iletişimde vatandaşlara önemli bir çözüm sağlamaktadır. Bu kapsamda elektronik ortam üzerinde yer alan Başbakanlığın online BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden vatandaşların modern yüzyıl teknolojisini son derece aktif şekilde kullanarak devlet birimleri ile daha çağdaş ve daha modern standartlarda bir iletişimin oluşturulabilmesine olanak sağlıyor.

Her geçen gün hızla gelişen modern teknoloji sayesinde artık internet ortamına daha kolay ve daha pratik bir şekilde erişim sağlayabilme şansını yakalayan vatandaşlar, sadece birkaç dakika içerisinde devlet uygulamaları ve hizmetleri, devlet kurum yöneticileri ve doğrudan devlet kurumları ile ilgili olarak var olan tüm istek, öneri ve şikayet bildirimlerini sanal platform üzerinden son derece pratik bir şekilde BİMER başvuru ve sorgulama ekranını kullanarak gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan BİMER yani Başbakanlık İletişim Merkezi iletişim kanalını kullanarak devlet birimleri ile iletişime geçebilmeyi sağlayacak birden fazla iletişim alternatifi bulunuyor. Posta, bireysel başvuru ve telefon gibi farklı başvuru seçeneklerinin bulunmasının dışında internet üzerinde daha etkin ve daha pratik bir başvuru imkanı sağlamakta olan online BİMER başvuru ve sorgulama ekranı vatandaşlar tarafından daha yoğun şekilde tercih ediliyor.

Haberin Devamı

Elektronik ortam üzerinde yer alan online BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı üzerinden yapılacak tüm başvurular mesai saati içerisinde ilgili devlet birimlerinde görevlendirilen yetkili personel tarafından ayrıntılı olarak incelenerek, işleme alınıyor. Böylelikle devlet birimlerine ilgili konularda daha hızlı bir iletişim imkanı elde edilebildiği gibi geri dönüşlerinde çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanabiliyor. Bu kapsamda elektronik ortamda yer alan online BİMER başvuru ve sorgulama ekranından yapılan başvurulara ilişkin olarak durum ve sonuç sorgulamaları da gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı