Gazete Vatan Logo

Başbakan Yıldırım: Türkiye'ye yatırım yaparsanız kazanırsınız

Başbakan Binali Yıldırım İngiltere'de yabancı yatırımcılara hitap etti. Katılımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya davet eden Yıldırım "Yatırırsanız kazanırsınız" dedi.

Başbakan Yıldırım: Türkiye'ye yatırım yaparsanız kazanırsınız

İngiltere'nin başkenti Londra'da yatırımcılara seslenen Başbakan Yıldırım, "Türkiye İngiliz yatırımcılara ciddi imkanlar sunuyor. Yatırırsanız kazanırsınız. Hepinizi Türkiye'ye yatırım yapmaya davet ediyorum" dedi.

Başbakan Yıldırım, İngiltere ile Brexit sonrası çalışmaların yoğunlaştırılması adına karşılıklı ekipler kuruduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Londra'da yabancı yatırımcılara seslendi:
Dünyanın ortalama büyümesini dikkate aldığımızda neredeyse dünyanın iki katı bir büyümeyi sağlamış bulunuyoruz. 2017'nin ilk 4 aylık performansına baktığımızda ihracatımızda yüzde 7'ye yakın bir artış görüyoruz. Geride kalan 10 yıl içerisinde Türkiye ortalama yaklaşık her yıl 15 milyar dolardan fazla yatırımı ülkeye çekmeyi başarmıştır. 16 Nisan 2017'de Türkiye'nin daha etkin verimli bir yönetim sistemine sahip olmasını öngören anayasa değişikliği gerçekleşmiş ve halkımız tarafından onaylanmıştır. Önümüzdeki dönemde ekonomide kapsamlı yapısal reformlara, büyük altyapı projelerine hız kesmeden devam edeceğiz.
"Türkiye ve Birleşik Krallık birlikte yol almaya kararlıdır"
Cumhuriyet'in 100. yılına giderken ülkemizin konumunu yükseltmek ve ekonomizi yatırımlarla güçlendirmek belirlenen hedefler arasındadır. Önümüzdeki dönemde ekonomide kapsamlı yapısal reformlara, büyük altyapı projelerine hız kesmeden devam edeceğiz. 2030 yılına kadar her yıl ortalama 70 milyar doalr proje gerçekleştireceğiz. Türkiye'de İngiliz yatırımcılar için ciddi faaliyet alanı mevcut. Birleşik Krallık ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesinde AB ile mevcut gümrük birliğinin önemli katkısı olmuştur. Brexit sonrasını merak ettiğinizi düşünüyorum. Türkiye ve Birleşik Krallık birlikte yol almaya kararlıdır. Başbakan May Ocak ayındaki ziyaretinde ticaret kurulu oluşturuldu. Teknik ekibimiz bir araya gelerek iki ülke arasında serbest ticaret anlaşması dahil bütün imkanlar değerlendirilecektir.
Bugün Birleşik Krallık'ın en büyük beyaz eşya üreticisi bir Türk firması, bunun gururunu duyuyoruz. Benzersiz coğrafi konumu, dinamik ekonomisi, genç nüfusuyla Türkiye de İngiliz yatırımcıları için ciddi imkanlar sunmaktadır. Bugün ülkemizde yaklaşık 3 bin İngiliz firmasının yatırım tutarı 10 milyarı aşmıştır. Hiçbir ülke bizde terör olmaz diye bir şey söyleyemez. Yatırırsanız kazanırsınız. Hepinizi Türkiye'ye yatırım yapmaya davet ediyorum
"Londra ile İstanbul Borsa yeni fırsatlar sunuacaktır"
İstanbul'u dünya çapında bir finans merkezi getirme arzumuz devam ediyor. Bu çerçevede Londra Menkul Kıymetler Borsası ile İstanbul Borsa arasında imzalanan ortaklık anlaşmasını önemli buluyoruz. Bunun iki ülke işadamları arasında kalıcı bağlar oluşacaktır. Ekonomik ilişkilerimizin esasen çok önemli boyutunu turizm oluşturmaktadır. Önemli bir potansiyel sunan bu sektörün çok iyi değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Son dönemde İngiliz turistlerin sayısında düşme yaşanmışsa da bu durumun geçici olduğunu düşünüyoruz. Sektörün sunduğu fırsatları değerlendirmek için siz işadamlarından ve yatırımcılarından katkı bekliyoruz.
"Türkiye'ye yatırım yapmaya davet ediyoruz"
Değerli konuklar, yatırırsanız kazanırsınız. Türkiye'ye yatırım yapmaya davet ediyoruz. Güçlerimizi birleştirerek yakın coğrafyada iş imkanları geliştirebiliriz. Hepinize teşekkür ederim, biraz uzun olmuş kusura bakmayın ben de yeni gördüm.

Haberin Devamı