Gazete Vatan Logo

Başbakan: 15 Temmuz'u demokrasi bayramı olarak kutlayacağız

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde STK temsilcileri ile iftarda bir araya geldi.

Başbakan: 15 Temmuz'u demokrasi bayramı olarak kutlayacağız

Başbakan Binali Yıldırım, "Yanı başımızda Suriye'de masum insanlar, çocuklar öldü. Çocukların yaşayamadığı bir dünyada biz neyi konuşacağız? Afrika'da yeterli ve sağlıklı su kaynağına ulaşamadığı için saat başı hayatını kaybeden insanlar varken hiçbir şey yokmuş gibi hayatımıza nasıl devam edeceğiz. Biz edemedik sizler de edemediniz" diye konuştu.

Yıldırım, "Bugün bütün dünyada yaşanan asimetrik terörün bir sebebi de uluslararası toplumun insanı merkeze alan yaklaşımlardan uzaklaşmasıdır. Terör belası merhametin olmadığı insanların adeta robotlaştırıldığı sistemlerin tetiklediği bir olgudur. Bugün memleketimiz doğru politikalar ile terör belasını def etmek için hükümetimiz olarak gayretli olarak çalışmaktadır" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, "İçindeki militanlarını robotlaştırarak birer hain olarak yetiştiren FETÖ terör örgütüyle mücadelemiz sürüyor. Devletin içine sinmiş bu kan emicilerin kökü temizlenene kadar bize bir dakika, bir saniye durmak yok" dedi.

"15 Temmuz'u demokrasi bayramı olarak kutlayacağız"

Haberin Devamı

Yıldırım, "15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız. İnşallah yıl dönümünde 15 Temmuz'u memleketin her köşesinde, her ilin meydanında, her ilçenin meydanında milletimizle beraber aynı ruhla, aynı coşkuyla kutlayacağız. Demokrasi bayramı olarak kutlayacağız. Şehitlerimizi anacağız ve geleceğimiz olan gençlerin zihinlerinde bu hatıraların daima yaşaması için gereken çalışmayı yapacağız. Devletin sahibi elbette millettir buna şüphe yok" dedi.

"Yeni bir sorun alanının belirtileri"

"Katar krizine" ilişkin Yıldırım, "Türkiye'nin bölgede güçlü olması lazım. Yaşadığımız bütün olaylar bize bunu gösteriyor. Örneğin son günlerde Körfez'de yaşanan gelişmeler, bölgede yeni bir sorun alanının belirtileridir. Ümit ederiz ki henüz Suriye, Irak, Yemen, Libya'da sorunlar çözülmeden, akan kan durmadan yeni bir sorun alanı oluşmaz. Bunun için başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimiz ilgili ülkeleri sükûnete davet etmekte. Yaşanan sorunların diyalog ile çözümü için her türlü gayreti gösteriyoruz. Bölgenin yeni sorunları, istikrarsızlıkları kaldıracak durumu yok. Acı olan da Müslüman ülkelerin yoğun olduğu bölgede bu sorun alanlarının artmasıdır. İnanç değerlerimiz açısından izahı zordur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yıldırım, "Bu sezonu şampiyon olarak kapatan Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Bu sene ülkemizi Avrupa'da en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum" dedi.