Gazete Vatan Logo

Başbakan Yıldırım: Esad geçiş sürecinde kalabilir

Başbakan Yıldırım: Esad geçiş sürecinde kalabilir

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye konusunda, "Türkiye 6 ay içinde suriye konusunda aktif rol oynayacak. Esad geçiş sürecinde bir muhatap olarak kabul edilebilir ancak Suriye'nin geleceğinde yer alamaz" dedi.

Başbakan Yıldırım yabancı medya temsilcileri ile yabancı dilde yayın yapan yerli medya kuruluşlarının temsilcilerini Vahdettin Köşkü'nde kabul etti.

Başbakan Binali Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, "Türkiye 6 ay içinde suriye konusunda aktif rol oynayacak. Esad geçiş sürecinde bir muhatap olarak kabul edilebilir ancak Suriye'nin geleceğinde yer alamaz. Türkiye Suriye'nin etnik olarak bölünmesinze izin vermeyecek. Suriye konusunda çözüm için İran, Körfez ülkeleri, ABD ve Rusya ortak çalışmalı" dedi.

Yıldırım, FETÖ elebaşı gıyabi tutuklama kararı bulunan Fetullah Gülen hakkında "FETÖ lideri Gülen'in iadesi konusunda ABD'den süreci hızlandırmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

TOPLANTI İKİ SAAT SÜRDÜ

Saat 10.15'te başlayan görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Görüşmede, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Çin, Japonya ve Katar gibi ülkelerde yayın yapan ajans, TV ve gazetelerin temsilcileri yer aldı. Buluşmaya uluslararası ajanslardan, AA, Associadet Press, AFP, Reuters, DPA, Xingua ve Bloomberg'in temsilcileri; CNN İnternational, ARD, Al Jazeera Arapça, France 24, TRT World ve Al Araby Televizyonlarının temsilcileri ile The Wall Street, Journal, The New York Times, Asahi Shimbun, Süddeutsche Zeitung, Le Figaro, Daily Sabah, Hürriyet Daily News ve The Times gazetelerinin temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı