Gazete Vatan Logo

Başbakan Yıldırım: Efkan Ala görevi bıraktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Külliye'de yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Yıldırım, Bakan Ala'nın görevi bıraktığını açıkladı.

Başbakan Yıldırım: Efkan Ala görevi bıraktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, dün Başbakan Yıldırım’la yaptığı program dışı görüşmede hükümette mini değişiklik çıktı. Görevi bırakan İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yerine Çalışma Bakanı Süleyman Soylu atandı. Mehmet Müezzinoğlu Çalışma Bakanı ve Sosyal Güvenlik bakanı oldu...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın sürpriz görüşmesinden sonra hükümette mini değişiklik yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam saat 19.30’da resmi programında yer almamasına rağmen Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Başbakan Yıldırım’ı kabul etti. Erdoğan ile Yıldırım arasındaki sürpriz görüşme saat 20:00’de bitti. Yıldırım görüşme sonrası, “İçişleri Bakanımız Efkan Ala’nın istifasıyla boşalan Bakanlığa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, ondan boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına da Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu atanmıştır” dedi., ekledi: İçişleri görevini bırakan Efkan Ala’ya hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Revizyonu Erdoğan mı istedi?

Ankara kulislerinde 17 Aralık sonrası İçişleri Bakanlığı’na getirilen Efkan Ala’nın istifasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istediği öne sürülüyor. Kurban Bayramı’ndan sonra FETÖ örgütüne yönelik kamuda daha hızlı adımların atılacağı belirtildi.

Haberin Devamı