Gazete Vatan Logo

Başbakan Yıldırım'dan önemli açıklamalar

Başbakan Yıldırım Malta ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Yıldırım'dan önemli açıklamalar

Başbakan Yıldırım Malta ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları;

Akdeniz ülkesi olarak bölgemizin ve uluslararası camianın karşı karşıya olduğu bir takım zorluklardan etkileniyoruz. Türkiye malta adasında güveni demokrasiyi kültürler arası diyaloğu ve işbirliğini en güçlü savunan ülkeler arasındadır. Bu anlayışla Malta ile ikili ve çok farklı platformlarda işbirliğimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

İKİLİ İLİŞKİLER TÜM BOYUTLARIYLA ELE ALINACAK

Bu ziyarette şahsım ve heyetim Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan ile görüşmeler yapacağız. Bu görüşmelerde ikili ilişkiler tüm boyutları ile ele alınacak terörizmle ortak mücadele, Suriye Irak ve Libya'da yaşanan istikrarsızlıklardan kaynaklı iki ülkenin de ortak sorunları ele alınacak.

TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİNİ DEĞERLENDİRECEĞİZ

Malta'nın AB dönem başkanlığı çerçevesinde Türkiye AB ilişkileri ve son gelişmeleri de değerlendirmiş olacağız. Malta eskiden bu yana Türkiye'nin üyeliğine olumlu bakmış ve desteklemiştir. Malta'nın bu tutumunu kritik bir döneme rastlayan dönem başkanlığında da devam ettireceğine inanıyoruz ve bundan eminiz.

Haberin Devamı

Ziyaretimiz kapsamında Türk Malta iş çevrelerini de bir araya getireceğiz ve yapılacak iş forumuna muhatabımız Malta Başbakanı ile katılacağız ve onlara hitap edeceğiz. Malta ile coğrafi yakınlığımızın ve siyasi ilişkilerimizin sorunsuz olması ekonomilerimizin birbirini tamamlayıcı mahiyette olması ikili ticaret hacmi ve karşılıklı yatırımların daha ileri taşınması için sağlam zeminler sunmaktadır.

TÜRK ŞEHİTLİĞİNİ DE ZİYARET EDECEĞİZ

Türk müteşebbisleri Malta'da liman işletmeciliği olmak üzere bir çok alanda yatırımları vardır. Bunu daha da arttıracak mevcut fırsatların tespitine ve yeni ilişkilerin gelişmesine büyük katkısı olacağını düşünüyoruz. Bu ziyaretimde Türk şehitliğini de ziyaret edip aziz şehitlerimizi de ziyaretimizi yapıp Fatiha'mızı okuyacağız.

MALTA İLE İLİŞKİLERİMİZİ YENİ BİR BOYUTA TAŞIYACAĞIZ

Bu ziyaretlerimizin dostumuz Malta ile ilişkilerimizi şüphesiz yeni bir boyuta taşıyacaktır. Günübirlik ziyaretimizin ardından Münih Güvenlik Konferansına katılmak üzere Almanya'ya geçeceğiz. Güvenlik savunma politikalarını çok boyutlu olarak ele alma fırsatı bulacağız. Bu çok bilinen ve güvenlik alanında marka haline gelmiş bir uluslararası toplantı.

Haberin Devamı

BÖLGESEL VE KÜRESEL KONULARI DA ELE ALACAĞIZ

Yine bu fırsattan istifade ile Almanya Şansölyesi Merkel ve daha pek çok kişi ile görüşme fırsatımız olacak. Ülkelerimiz arasındaki konular bölgesel ve küresel konuları da ele alacağız. Bu ziyarette bir başka etkinliğimiz ise Almanya'daki vatandaşlarımızla bir araya gelmek buluşmak ve hasret gidermek olacaktır