Gazete Vatan Logo

Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: Niye kendin çıkmıyorsun?

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Sizin içinizden aday olacak elemanınız yok mu Kemal Bey? Sen parti başkanısın. Sana yakışan aday olmak 'Ben de varım' demektir. 'Türkiye'yi yönetmeye ben de talibim' demektir. Niye aday arıyorsunuz niye kendin çıkmıyorsun?" diye sordu.

Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: Niye kendin çıkmıyorsun?

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin İstanbul İl Gençlik Kolları Kongresi'ne katıldı. Yıldırım, kongrenin yapılacağı binanın önünde kendisini bekleyen partililere hitap etti. Gençlere "Yeni bir destan yazacak mıyız?" diye soran Yıldırım, şöyle konuştu:

"Maşallah gençlerin sesi gür çıkıyor. Merak etmeyin gençler biz Recep Tayyip Erdoğanın arkadaşıyız. Biz de sadece Rabbimin karşısında eğilmek vardır. Namerdin karşısında eğilmek bize yakışmaz. Bugün Kut-ül Amare Zaferinin yıl dönümü, çok bilinmez. Çanakkale kuşatmasından sonra yedi düvel İngilizler diğer müttefikleri dersini aldıktan sonra Basra üzerinden Bağdat'ı ele geçirmeye kalktılar. Çanakkale'de denize gömülenler, petrolün merkezinden Osmanlı'yı kuşatmayı denediler. Ama orada yapamadıkları hesap edemedikleri gerçeklerle karşı karşıya kaldılar.

Milli mutabakatta cumhur ittifakıyla inşallah Türkiyenin aydınlık yarınlarını daha güçlü inşa etmek için 24 Haziran'da sandıkları tıka basa doldurmaya var mısınız gençler? Yeni destan yazacak mıyız? İstanbul'da yeni bir zafere hazır mısınız? İstanbul 'tamam' diyorsa, Türkiye 'tamam' der. İstanbul Türkiye'nin özetidir. İstanbul demek Anadolu demek. İstanbul demek Trakya demek. Evladı Fatihan demek. Evladı Fatihan olan gençler sizlerle gurur duyuyoruz.

Haberin Devamı