Gazete Vatan Logo

Başbakan Yıldırım'dan flaş açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım, "Cenazeye saldırı kendini bilmez birkaç kişinin provokasyonudur." dedi.

Başbakan Yıldırım'dan flaş açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine yapılan saldırıya ilişkin açıklama yapan Yıldırım "Cenazeye saldırı kendini bilmez birkaç kişinin provokasyonudur. Herkes istediği yere defnedilme hakkı vardır, bu en temel vatandaşlık hakkıdır, insanlık hakkıdır. Olay, asla ve asla kabul edilemez. Hemen valimiz, bakanımız bize de bilgi verdiler. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Bu işin sorumluları kimse bulunacak, gereği yapılacak. Kimsenin tereddütü olmasın.

Kılıçdaroğlu'nun avukatının gözaltına alınması

Bu yargının bir işidir. Dosya içeriği nedir, neyle suçlanıyor, bunu bilmediğimiz için burada daha fazla değerlendirme yapmak doğru olmaz. Ümit ederim gerekli yasal işlemler sonucu isabetli kararlar verilmiş olur.

"GELİN BU SEVDADAN VAZGEÇİN"

Başbakan Yıldırım, Kuzey Irak'taki referandum tartışmalarına ilişkin şunları söyledi:

Türkiye, İran, BMGK üyesi olan büyük devletler karşı. Dünyanın birçok ülkesi bu işe karşı. Dolayısıyla Irak Merkezi Hükümeti de meclis kararıyla bu kararı tanımayacağını ilan etti. Kerkük Valisini görevden aldılar. Türkiye olarak biz burada sayın Barzani'ye çağrı yapıyoruz. Hala vakit varken bu yanlıştan dönün. Aksi halde bögede zaten büyük ssorunlar var. PKK ile DEAŞ ile mücadele var. Suriye'deki iç savaş var. Tüm bunlar ortadayken yeni bir sorun oluşturmak en başta en büyük zararı Kürt kardeşlerimiz görür. Türkiye Irak'ın toprak bütünlüğünü değiştirecek herhangi bir adımın atılmasına karşıdır. Bir kez daha açıkça ifade ediyorum: Bugünlerde BM konuya müdahil olacak ve bu anlamda bazı gelişmeleri hep birlikte görmüş olacağız. 10 gün içerisinde Kuzey Irak bölgesel yönetimine çağrımızı ifade ediyoruz. Gelin bu sevdadan vazgeçin. Bir akıl tutulması yaşanırsa Türkiye'nin atacağı adımlar bellidir, bunun bilinmesi lazım.

Haberin Devamı