Gazete Vatan Logo

Başbakan Yıldırım'dan 2 kritik görüşme!

Başbakan Yıldırım, Iraklı mevkidaşı İbadi ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland ile telefonda görüştü.

Başbakan Yıldırım'dan 2 kritik görüşme!

Başbakan Yıldırım, gerçekleştirdiği görüşmede Musul’un DEAŞ’tan temizlenmesiyle ilgili olarak Irak Başbakanı İbadi’yi tebrik etti. İbadi “Türkiye ile işbirliğine hazırız” mesajı verdi. Yıldırım’ın ikinci görüşmesi Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland ile oldu.

Başbakan Binali Yıldırım, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile yaptığı telefon görüşmesinde, Musul'un ahiren DEAŞ'tan kurtarılması çerçevesinde Irak hükümetini tebrik etti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, İbadi ile yaptığı telefon görüşmesinde, Musul'un ahiren DEAŞ'tan kurtarılması çerçevesinde Irak hükümetini kutlayarak, tahrip edilen tarihi şehrin yeniden imarına Türkiye'nin katkı vermeye hazır olduğunu belirtti.

Başbakan Yıldırım, terörle mücadele dahil, yakın bölgedeki gelişmeler bağlamında Irak hükümeti ile iş birliğini sürdürmeye kararlı olduklarını vurguladı.

Irak Başbakanı İbadi ise Türkiye ile her alanda iş birliğine hazır olduklarını ifade ederek, Irak'ın kuzeyindeki gelişmelere ilişkin bilinen tutumlarını aktardı.

Haberin Devamı

Olumlu geçen görüşmede, bölgedeki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

"Yakın işbirliğini sürdürmeye kararlıyız"

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland ile de telefonda görüştü.

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Avrupa Konseyi ile yakın işbirliğini sürdürmeye kararlı olduklarını ifade etti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, Jagland ile yaptığı telefon görüşmesinde Avrupa Konseyi ile yakın işbirliğini sürdürmeye kararlı olduklarını belirterek, Avrupa Konseyi'nin önerileri çerçevesinde gerçekleştirdikleri düzenlemelerin dikkate alınmasını ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası süreçte Türkiye'ye daha fazla anlayış gösterilmesini beklediklerini kaydetti.

Genel Sekreter Jagland ise yıl dönümünü geride bıraktıkları 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında, Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını vurgulayarak, diyalog ve işbirliğinin sürdürülmesine önem verdiklerini belirtti.

Haberin Devamı