Gazete Vatan Logo

Başbakan Yıldırım canlı yayında konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da Yenikent-Temelli Yolu temel atma töreninde açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım canlı yayında konuştu

Başbakan Yıldırım, "Bu zat 17-25 Aralık yargı darbesinden sonra da Pensilvanya'ya gittiğini terör örgütünün ne kadar güzel çalışmalar yaptığını ballandıra ballandıra anlatmıştı. Sayın Kılıçdaroğlu bu kepazeliğe bir son ver. Millet şehitlerimizin ruhunu sızlatan bu adama karşı ne yapacağını merakla bekliyor." dedi.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

ADAM GİBİ ADAM RECEP TAYYİP ERDOĞAN! MİLLETİN ADAMI

Toplu açılışlar, toplu temel atmalar yapıyoruz; çünkü yetişemiyoruz. Milletvekillerimiz, bakanlarımız görüyorsunuz tam kadro sahada. 16 Nisan'da millete verdiğimiz bütün sözleri yerine getirmek için Cumhurbaşkanımız, milletin adamı, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde var gücümüzle çalışıyoruz. Biz burada bu temeli atarken Cumhurbaşkanımız da Trabzon'da vatandaşlarımızla beraber. Orada hizmetlerinin temelini atıyor, açılışını yapıyor.

KILIÇDAROĞLU ŞİMDİ BENİ İYİ DİNLE İYİ

Mâlum yaz dönemi Ağustos ayındayız. Hava sıcak. Rehavet var. Hükümet olarak biz rehavete kapılmadan, bu zamanları değerlendiriyoruz. Önümüzdeki sene için yapacağımız işlerin planlamasını yapıyoruz. Yaz dönemini milletimizle içiçe olarak, vatandaşlarımızdan gelen istekleri, talepleri değerlendiriyoruz. Ancak bu arada yazın rehavetine kendini kaptıranlar, milletle yanyana olmak yerine milleti üzmek, incitmek için var güçleriyle çalışıyorlar. Dün, evvelsi gün bir haber çıktı. Bir Alman dergisinde, ana muhalefet partisinin başkanı beyanat vermiş. Diyor ki, birilerinin, Kılıçdaroğlu iyi dinle. İlk önce Pensilvanya'nın kontrolüne girerek 15 Temmuz'a kontrollü darbe dedin. Seni uyardım. Yetmedi millet 16 Nisan'da sana gereken cevabı verdi değil mi? Bundan uslanmamış.

Haberin Devamı

ŞİMDİ YABANCI ÜLKELERDEN, DERGİLERDEN MEDET UMUYOR

Alman dergisine Türkiye'de can güvenliği yok, turistler gelmesin diyor. Bu memleketin evladıysan nasıl sen ülkeni şikayet edersin. O ne derse desin, sakin olalım. Bu yılın ilk 6 ayında Türkiye'ye gelen misafir sayısı yüzde 14 arttı, 15 milyona yaklaştı. Kılıçdaroğlu gelmeyin dese de geliyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu belli ki, Türkiye'de turizmin gelişmesinden, refahın artmasından, insanların aş, iş sahibi olmasından hiç mutlu değil. Bırakın bir parti başkanını herhangi bir vatandaş kendi memleketi için böyle laflar eder mi? Türkiye'de adalet yok dedi, yollara düştü. Milletten ilgi görmeyen, sırtını terör örgütlerine dayamış siyasetçilerle kolkola yürüyen Kılıçdaroğlu şimdi yabancı ülkelerden, yabancı dergilerden medet umuyor.

Haberin Devamı

MİLLET BU ADAMA KARŞI NE YAPACAĞINI MERAKLA BEKLİYOR

6-7 Ekim olaylarında onca vatandaşımızı öldüren, 15 yaşındaki Yasin Börü evladımıza kıyan eli kanlı terör örgütlerine destek verenlerle kolkola girerek adalet sağlayamazsın. Yabancı bir dergiye ülkeni kötüleyerek milletin takdirini alamazsın. CHP iyice şirazesinden çıktı. Bir milletvekili diyor ki, "Efendim 15 Temmuz darbesi bir tiyatrodur, bu ne biçim darbe, meclis bombalandı bir milletvekili bile ölmedi. Halbuki bizim pilotlarımız suya bile nişan alır" diyor. Sen ne biçim insansın? Bu kadar şehitlerimizin ruhunu sızlatacak sözleri nasıl söylersin? Şehit olan 250 vatandaşımızın katilinin utanmadan devlet olduğunu söylüyor. Bakın buradan bir şey söylüyorum; 15 Temmuz alçak FETÖ darbesinde hayatını kaybeden, şehadet şerbetini içen, gazi ünvanına ulaşan bütün vatandaşlarımızın iki eli bunların yakasındadır. FETÖ terör örgütünü aklamaya çalışmak sizin haddinize mi? Bu zat 17-25 Aralık yargı darbesinden sonra da Pensilvanya'ya gittiğini terör örgütünün ne kadar güzel çalışmalar yaptığını ballandıra ballandıra anlatmıştı. Sayın Kılıçdaroğlu bu kepazeliğe bir son ver. Millet şehitlerimizin ruhunu sızlatan bu adama karşı ne yapacağını merakla bekliyor.

Haberin Devamı

HER SEFERİNDE ÖYLE DİYOR ANCAK BİZİM OYUMUZ ARTIYOR

Bir yandan Atatürk'ün partisi olduğunu söyleyen CHP var. Diğer yandan ise kalkınma adına, refah adına gece gündüz çalışan AK Parti var, Ak kadrolar var. Millet herşeyi görüyor. 15 yıldır Allah razı olsun milletimiz desteğini esirgemiyor. Bu aziz milletin kararına saygı duymayanlar, Alman dergisine ne diyor; 2019'da Recep Tayyip Erdoğan'ı iktidardan indireceğiz, diyor. 2003'den beri bunu söylüyor. O söyledikçe millet daha çok destek veriyor, her seferinde oyu biraz daha arttırıyor. Siyasi yasak koydular, muhtar da olamazsın dediler. Milletin gönlünden Cumhurbaşkanını silebildiler mi? Kapatma davası açtılar başarabildiler mi? 17-25 Aralık'ta yargı darbesiyle Cumhurbaşkanına, bakanlarına, millete, FETÖ'cülerle kumpası kurdular mı? 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulundular mı?

Haberin Devamı

RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I MİLLETİN GÖNLÜNDEN SİLEBİLİRLER Mİ?

Sizin gönlünüzden, kalbinizden Recep Tayyip Erdoğan'ı silebilirler mi? 16 yıl önce bu kutlu yürüyüşe çıkarken, milletin emrinde, milletle beraber yürüyeceğimize söz verdik. Millet de hep bizim yanımızda oldu, bize söz verdi, bize destek verdi. Cumhurbaşkanıyla millet arasında, millet ve devletin, hükümetin arasına nifak tohumları ekmeye çalışanlar hep mahçup oldular, hep pişman oldular. Kılıçdaroğlu'nun 2019'a hazırlanacağız dediği o demokratik unsurlar kimmiş bir açıklasın da görelim. Sırtını teröre dayayan HDP mi? Devlete ve millete kin ve nefret kusan FETÖ artıkları mı? Savcımız Kiraz'ı şehit edenler mi? Ortaklık yapacağın demokratik unsur arıyorsan 15 Temmuz'da sokaklarda kahramanlık destanı yazan millete dön, millette ara.

ANKARA HIZLI ULAŞIMDA BİR MARKA ŞEHİR HALİNE GELİYOR

Bizden önce Ankara neyle anılıyordu? Mamak, Ulucanlar Cezaevi. Plansız şehircilik. Çöp, çamur, çukur. İşte bugünün Ankarasına bakın. Yeşil alanlarıyla, metrolarıyla, bölünmüş yollarıyla binbir türlü eserleriyle Allah'a şükür Ankara günden güne güzelleşiyor. Sincan, Keçiören, Batıkent, Kızılay'a metroları yaptık, hızlı treni Ankara'ya götürdük. Banliyo hatlarını tamamen yeniliyoruz. Şimdi artık Sincan'dan Yenikent'e de banliyo hattını uzatıyoruz. Hayırlı olsun. Ankara hızlı trenin merkezi oluyor. Ankara ulaşım konusunda bir marka şehir haline geliyor. Sadece ulaşımda değil, birçok alanda.