Gazete Vatan Logo

Başbakan Yıldırım: Birinci turda neyse ikincide de o olur

Anayasa değişikliğinin ikinci turunda sürpriz beklenip beklenmediği sorusuna Başbakan Yıldırım’ın yanıtı: Hiçbir sürpriz yok. Ak Parti grubu kaya gibi

Başbakan Yıldırım: Birinci turda neyse ikincide de o olur

Başbakan Binali Yıldırım, dün AK Parti’nin Merkez Yönetim Kurulu toplantısı için parti merkezine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. “İkinci tur oylamadan sürpriz bir sonuç bekliyor musunuz” sorusu üzerine Yıldırım, “Hiçbir sürpriz yok. Ak Parti grubu kaya gibi maşallah, ikinci turda da gideceğiz oylarımızı atacağız, inşallah Türkiye’nin yeni anayasasını değiştirme, yönetim sistemini değiştiren yeni anayasasını milletin önüne götüreceğiz. Tabi bu bizim MHP ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bir değişikliktir. Birinci turda sonuç neyse, ikinci turda da o olur” diye konuştu.

Referandumda çıkacak oy oranının sorulması üzerine de Yıldırım, “Dur bakalım, bir kere Meclis sürecini tamamlayalım ama referandum konusunda tereddüdümüz yok” dedi.

Seçimler 2019’da

Erken seçimin gündemde olup olmadığına dair soruya Yıldırım, “Bir sebep var mı erken seçim için?” karşılığını verdi. “Anayasa kabul edilmezse” denilmesi üzerine Yıldırım, “Arkadaşlar şimdi faraziyeler, ihtimaller üzerine amel olmaz, ilk gönce gidelim hiç herhangi tereddüde mahal yok. Meclisten anayasa geçecek ve referanduma gideceğiz ve milletimize bu değişikliği en güzel şekilde anlatacağız ve ondan sonra yolumuza devam edeceğiz. Seçimler 2019’da planlandığı gibi olacak. Erken seçim konularını gündeme getirerek ülkedeki istikrar konusunda tereddüt oluşturmaya gerek yok” dedi. Vatandaşların, iş alemi yatırımını yapmasını isteyen Yıldırım, “Yatırımı ertelemesinler, istikrar devam ediyor. Türkiye ekonomi alanında istihdam alanında ve kalkınma, büyüme alanında gerekli adımları kararlılıkla atmaya devam edecek” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Faille ilgili detay çok

Başbakan Yıldırım, Reina katliamını gerçekleştiren kişinin yakalanmasına ilişkin soru üzerine şunları söyledi: “Bununla ilgili bir çok detay var ama sorgulama aşamasında olduğu için bu kadarını söylemekle yetinelim. Zamanla gelişmeler hakkında ilgili arkadaşlar tarafından kamuoyuna bilgi verilecek. Önemli olan saldırının failinin yakalanmış olmasıdır, arkasındaki iradenin güçlerin her kimse ortaya çıkarılmasıdır. Bu bizim için önemli bir gelişmedir.”

Haberin Devamı

‘Ne konuşacaklar bilmiyorum...’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yapacakları görüşmeye ilişkin olarak, “Görüşmeye ilişkin benim bir görüşüm yok, bir araya gelecekler ne konuşacaklar bilmiyorum. Zaten anayasanın 1. tur oylaması tamamlandı. Sayın Bahçeli’nin açıklamalarından ne konuşacakları aşağı yukarı belli olur” yanıtını verdi.