Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi!.. Başbakan Yıldırım: 20'den fazla ile teşvikle yatırım çekilecek

Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı

Son dakika haberi!.. Başbakan Yıldırım: 20'den fazla ile teşvikle yatırım çekilecek

İşte Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

Başbakan, "Terörle mücadelenin devam ettiği ve operasyondan etkilenen 20'nin üzerindeki ile teşviklerle yatırım açığını kapatmak için ciddi tedbirler aldık" diyerek şöyle konuştu:

"Çukur siyasetinin başladığı şehir ve ilçeleri işgal girişiminden sonra güvenlik güçlerimizin yaptığı operasyonlarla beraber bölgenin imar edilmesi, yeniden burada hayatın süratle normalleşmesi, bölgeye olan yatırımların, projelerin hızlı bir şekilde gelmesi anlamında uzun bir zamandan beri devam eden Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik yatırım, teşvik ve destek projelerini nihayet tamamladık.

Bölge insanı, Kürt vatandaşlarımızın asla ve asla terör örgütünden bir beklentileri yok. Terör örgütü ancak kan, gözyaşı, ızdırap veriyor ve bu ızdırabı bölge insanı artık yaşamak istemiyor. PKK terör örgütü veya onun etkisinden kendini kurtaramayan siyasi uzantıları asla ve asla bölge insanının hiçbir sorununa çözüm üretemedikleri gibi bölge insanının bugün en büyük sorunu haline geldiler."

Haberin Devamı

Bu Sabah CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesine değinen Yıldırım, "Yenikapı'daki uzlaşma ruhunu devam ettirmek ülkemize katkı sağlıyor. Sabah yapılan toplantıda sayın Genel Başkanlara terörle mücadelede geldiğimiz noktayı anlatma fırsatı bulduk" dedi.

'SURİYE'DE TÜRKİYE'NİN DURDUĞU YER NETTİR'

Suriye'deki iç savaşın altıncı yılında artık sürdürelemeyeceğini belirten Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Burada Türkiye'nin duruşu çok nettir. Suriye, bugün altı seneyi bulan bir iç savaşla maalesef enerjisini günden güne kaybediyor, milyonlarca masum Suriye vatandaşı ülkelerini terk etmek zorunda kaldı, 500 bin civarında masum insan da bu anlamsız iç savaşta hayatını kaybetti. Artık akan kanın daha fazla sürmemesi, Suriye'de huzurun ve istikrarın tekrar sağlanması, bizce bölge içi yapılacak en öncelikli ve en önemli işler içerisinde yerini almış durumda."

Suriye'deki tarafları tek tek sayan Başbakan Yıldırım, "Bütün taarfların aklı selimle bir araya gelip bütün Suriyelileri temsil edecek bir yönetim şeklinin oluşturulması esastır. Bizim önemle üzerinde durduğumuz konu çok nettir: Suriye'nin bölünmemesi, toprak bütünlüğünün muhafaza edilmesi! Herhangi bir etnik gruba avantaj sağlanmaması" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeni bir sayfanın açılmasının hayati olduğunu vurgulayan Yıldırım, İran, Suudi arabistan gibi ülkelerin de süreçte rol alabileceğini söyledi.

IŞİD'in Irak topraklarından çıkarılmasını desteklediklerini belirten Başbakan, "Musul'un kurtarılması faaliyetlerini takip ediyoruz, bunları tasvip ediyoruz" dedi.,