Gazete Vatan Logo

Başbakan Yıldırım Ankara YHT Garı açılışında konuştu

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı açılışında Başbakan Yıldırım'ın ardından TBMM Başkanı Kahraman konuştu.

Başbakan Yıldırım Ankara YHT Garı açılışında konuştu

TCDD tarafından ilk defa Yap-İşlet-Devret modeliyle inşa edilen Ankara YHT Garı, yapılacak bağlantılarla Ankaray, Başkentray ve Keçiören metrolarına bağlantılı olacak şekilde planlandı.

3 peron ve 6 demiryolu hattı bulunan proje, 194 bin 460 metrekare kapalı alanla bodrum ve zemin katlar dahil toplam 8 kattan oluşuyor. Ankara YHT Gar'da, ticari alanlar, cafe-restoran, iş ofisleri, çok maksatlı salonlar, mescit, ilk yardım ve güvenlik birimleriyle otel gibi sosyal ve kültürel donatılar bulunuyor. Gar 19 yıl 7 ay sonra TCDD’ye devredilecek.

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün hizmete açılıyor. Garın açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunacak. Şimdi ise Başbakan Binali Yıldırım açıklama yapıyor.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamasından notlar;

* Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümünde bilindiği gibi 29 Ekim 2013'te açılışını yaptığımız dünyanın en büyük en önemli Marmaray'ı milletimizin hizmetine sunduk.

* Hem söyledim büyük eserler İstanbul'a yapılıyor diye işte eser. Başkent'e kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Ankara sadece Türkiye'nin başkenti değil, Ankara YHT'lerin de başkenti olmaya başladı. Ankara'dan İstanbul, Konya'ya ve gelecekte Manisa'ya İzmir'e Kırıkkale'ye Yozgat'a Kayseri'ye Mersin Adana'ya ulaşacağız. Dantel gibi dokuya dokuya öre öre geliyoruz.
* Bu millete hizmet etmek ibadettir. Sizin bir prensibiniz var. Küresel krizi aşmanın yolu yatırım yapmak, hizmet üretmek büyük projeleri hayata geçirmektir. Türkiye'yi kriz teğet geçti. Büyük projeler birer birer hayata geçiriliyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray ve yakın zamanda Avrasya Tüneli ile Asya'yı Avrupa ile birleştireceğiz.
* Fatih Sultan Mehmet gemileri karadan indirdi. Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları da trenleri geçiriyor. Cumhurbaşkanımız dedi ki laf değil, eser siyaseti yapacağız. Ülkeye millete hizmet yapacağız dedi. 14 yıl boyunca hep böyle yaptık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Havayolunu halkın yolu yaptık. Hızlı tren ile yurdu bir baştan bir başa donatıyoruz. Hızlı tren hattını hizmete aldığımızda coğrafyamızın dönüm noktalarından biri oldu. Eskişehir'den Ankara'ya Ankara'dan İstanbul'a seyahatlerin yüzde 72'si yüksek hızlı tren ile yapılıyor. Yüzde 66 vatandaşımız Konya Ankara hızlı tren hattını kullanıyor. Ankara İstanbul Konya Osmanlı'nın Selçuklu'nun başkentini hızlı tren hatlarıyla birleştirmiş olduk.
* 28,5 milyon vatandaşımız ziyaret etti. Modern Ankara tren garı 725 trilyon harcanarak bu hale geldi. Devletin kasasından para çıkmadı. Ankaralılara Türkiye'nin her tarafından gelen vatandaşlarımıza hizmet verecek. Değerli kardeşlerim burada her gün 150 bin kişi gelip geçecek. Ankara'nın yaşam merkezi haline gelecek. Seyahat edenler, bir yerden bir yere transfer edenler burada insanların buluştuğu görüştüğü bir mekan haline geldi.
* Hızlı trenlerimiz büyümeye devam ettikçe eserler de büyümeye devam edecek. Ülkemize milletimize hayırlı uğurlu olsun. Çalışan çabalayan gayret eden Süleyman Karaman ve demir yolları ekiplerine de teşekkür ediyorum. Ahmet Arslan ve ekibine de teşekkür ediyorum.
TBMM Başkanı Kahraman'ın konuşmasından notlar;
* Demiryolları yatırım yapılması gereken bir saha. Sizler eserlere eserler kattınız. Emek verenlerden Allah razı olsun. 15 Temmuz'da bir isyana giriştiler. Türkiye'nin ilerlemesini durdurmak istediler.Sizin meydanlara çağrımızlar ülkemiz bir badireden kurtuldu. Bu tür bir durum başarılı olsaydı. Türkiye'ye böyle eserler kazandırılacak mıydı? Hayır. Türkiye dimdik ayakta oldu.
* Şehitler verdik. Onlar bu tür eserlerin devam etmesi için şehit oldular. Daha nice eserlere kavuşalım inşallah. Müteahhit firma, çalışanlar, bürokratları saygıyla takdirle selamlıyorum.

Haberin Devamı