Gazete Vatan Logo

Bozdağ'dan Doğu Guta açıklaması: Kimyasal silah kullanıldığı çok net bir şekilde görünüyor

Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklamalarda bulundu. Bozdağ, "Kimyasal silah kullanıldığı çok net bir şekilde görünüyor. Uluslararası toplum birlikte hareket etmeli, aksi halde başka sorunlar çıkar. Uluslararası toplumun birlikte hareket etmesinde son derece önem, fayda vardır." ifadelerine yer verdi.

Bozdağ'dan Doğu Guta açıklaması: Kimyasal silah kullanıldığı çok net bir şekilde görünüyor

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Zeytin Dalı Harekatı'nda 4 bin 44 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Suriye'de öldüren maddeye değil ölen insana göre tepki verilmeli. Ortada fotoğraflar, görüntüler var. Gecikmeksizin soruşturulmalı. Türkiye, son saldırıya ilişkin tutumunu en açık şekilde ortaya koyan ülkelerdendir. Doğu Guta'da yaşananlarla ilgili Türkiye uzun zamandır Rusya üzerinden bir çalışma yürütüyor.

Kimyasal silah kullanıldığı çok net bir şekilde görünüyor.

Uluslararası toplum birlikte hareket etmeli, aksi halde başka sorunlar çıkar. Uluslararası toplumun birlikte hareket etmesinde son derece önem, fayda vardır.

Türkiye'nin Afrin'de bulunması bir işgal değildir. Biz orayı teröristlerden ve terörden arındırmak için oraya gittik. Afrin bölgesi teröristlerden arındırılmış durumdadır. Bizim amacımız Suriye'yi bölmek değil.
Suriye, artık hesap yapılacak bir konu olmaktan çıkmıştır. Hepimizin insanlığımıza, hepimizin vicdanına sahip çıkma vaktidir. Bizim Suriye topraklarında gözümüz yoktur.

Haberin Devamı