Gazete Vatan Logo

Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten OHAL açıklaması

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter hesabında OHAL kararıyla ilgili İngilizce paylaşımlarda bulundu

Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten OHAL açıklaması

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, OHAL kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilmesinin ardından Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Paylaşımlarını İngilizce yapan Şimşek şu ifadeleri kullandı:

Bugün her ikisi de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, MGK ile başlayan ve Bakanlar Kurulu ile devam eden, 10 saat süren toplantılar gerçekleştirdik. Ana başlık, başarısız olan darbe girişimi ve akabinde düzeni yeniden sağlamak için alınacak önlemler, yargıya verilen sorumluluk ve başka olayların ortaya çıkmasının önüne geçmekti.

Geniş kapsamlı tartışmalar sonucunda, 3 aylık OHAL ilan edilmesine karar verdik. Bu önlem, darbecilerin hızla tespiti ve adalete teslim edilmesini amaçlamaktadır.

Türkiye'de ilan edilen OHAL kararı, temel hak ve özgürlükler, basın özgürlüğü gibi konularda kısıtlamalar içermemektedir. OHAL, 1990'lardaki sıkı yönetim demek değildir.

Sıradan vatandaşın hayatı ve işletmeler karardan etkilenmeyecek, kesintiye uğramayacaktır. İş hayatı her zamanki gibi olacaktır.

Haberin Devamı

Bu geçici OHAL süresince, nihai otorite hükümette ve valilerde olmaya devam edecektir, silahlı kuvvetlerde değil.

Durum, Avrupa'dan, daha küçüklü çaplı tehditler yaşayan Fransa, Almanya ve Belçika'dan farklı olmayacaktır.

Türkiye'nin bu durumdan güçlenen bir demokrasi, daha iyi işleyen bir piyasa ekonomisi ve yatırım iklimiyle çıkacağına inanıyorum.

Ve son olarak, Türkiye DAEŞ'in de dahil olduğu uluslararası teröre karşu mücadelesini sürdürmeye kararlıdır. OHAL, terörle mücadeleyi engellemeyecektir.