Gazete Vatan Logo

Başbakan Yardımcısı Akdağ: ABD'ye bazı limitler koyuyoruz

Türkiye'den vize başvurularına 13 ay sonrası için randevu veren ABD'nin tutumunu değerlendiren Başbakan Yardımcısı, "Biz de Türkiye Cumhuriyeti olarak vizeler konusunda belli limitler koyuyoruz. Dolayısıyla bir an önce bu anlamsız tutumdan vazgeçilmeli" dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdağ: ABD'ye bazı limitler koyuyoruz

ABD'nin Türkiye'den vize başvurusu yapacaklar için en erken tarih olarak Ocak 2019'u vermesine, Türkiye'den tepki var.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Washington'ın politikasına karşı Ankara'nın da limit koyduğunu söyledi.

Bir gazetecinin "Dün ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'deki temsilciliklerinde göçmen olmayan vize başvuruları için randevuların 2019 yılının ocak ayından itibaren verileceğini duyurdu. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bu meseleyi bütün olarak iyileştirmek lazım artık. Karşılıklı adımlar atıldı. Bu noktada vatandaşların işlerini, karşılıklı iki ülke arasında gelip giden insanların işlerini kolaylaştırmak lazım.

Aslında Amerika Birleşik Devletleri'nin bu tutumu neticesinde Amerika vatandaşlarının işini de zorlaştırıyor. Biz de Türkiye Cumhuriyeti olarak vizeler konusunda belli limitler koyuyoruz. Dolayısıyla bir an önce bu anlamsız tutumdan vazgeçilmeli bence."