Gazete Vatan Logo

Başbakan Van’a 2. kez çıkarma yaptı!

Van’da geçtiğimiz yıl 23 Ekim’de meydana gelen büyük depremin 1’inci yıl dönümünde Başbakan Erdoğan bir kez daha Van’a çıkarma yaptı. TOKİ’nin Van ve Erciş’te yaptığı 15 bin 342 deprem konutunun anahtar teslim törenini gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan Van’ı vuran büyük depremin yıl dönümünde önce Başbakanlık Toplu konut İdaresi (TOKİ)nin Erciş’te Karataşlar ve Bostaniçi mevkiinde yaptırdığı 4 bin 835 deprem konutunun resmi açılışını ve anahtar teslim törenine katıldı. Gün boyu Van gezilerine devam eden Erdoğan, Erciş’te annesi Tenzile Erdoğan adına yaptırılan Tenzile Ana İlkokulu ve Ortaokulu’nun açılışını da gerçekleştirdi.

Bakanlar Van’da

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)nin Erciş’te yaptırdığı toplam 15 bin 341 deprem konutunun anahtar teslim töreni sebebiyle dün Van’a giden Başbakan Erdoğan için şehirde geniş güvenlik önlemleri alındı. Sivil polisler ve askerler Başbakan Erdoğan Erciş’e gelmeden önce etten duvar ördü. Karataş Mevkii’ndeki Toplu Konut Alanı’na yapılan Atatürk İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören minik öğrenciler bile didik didik arandı. Saat 11.30’da Karataşlar mevkiine gelen Başbakan deprem konutlarına yerleşen vatandaşları selamladı, korumaları çocuklara oyuncak dağıttı.

TOKİ’nin yaptırdığı deprem konutlarının anahtar teslim törenine ise şu isimler katıldı: Bakanlar Beşir Atalay, Erdoğan Bayraktar, Taner Yılmaz, Mehdi Eker, İdris Naim Şahin, Cevdet Yılmaz, Mehmet Şimşek, Ömer Dinçer, Recep Akdağ, Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Hüseyin Çelik, Süleyman Soylu, AK Parti’nin bölge milletvekilleri ve yöneticileri.

Anahtarlar Başbakan’dan

Ev sahiplerinden Ayfer Çavuşoğlu, Sevim Göral, Selahattin Çiftçi,İbrahim Tandoğan, Murat Coşar, Cemal Saraçoğlu, Özer Saraçoğlu, Esra Beyazhançer, Gönül Kaçar, Aslı Çalışkan, Nevzat Altınkaya, konutlarının anahtarlarını Başbakan Erdoğan’ın elinden aldılar.

Erciş Karataş mevkiine yapılan yeni okullardan Atatürk İlköğretim ve Ortaokulu’nun öğretmenleri yeni yaşam alanlarından oldukça memnun.

Burası saray gibi

5 yaşındaki Meyra ile 6 yaşındaki Elanur’un annesi Ayşe Bayraktar deprem konutlarına 1 ay önce taşındıklarını ifade ediyor: “Erciş’te 10 katlı bir binada yaşıyorduk. Evimiz ağır hasar aldı, daha sonra yıkıldı. 5 kişilik bir aileyiz. Konutlara 1 ay önce taşındık. Yeni evimiz eskisine göre biraz daha küçük ama çok memnunuz. Artık rahat uyuyoruz. Çocuklarımın okulu burnumuzun dibinde. 8 aylık konteyner hayatından sonra burası bize saray gibi geldi. Herşeyden önemlisi artık diken üstünde değiliz.”

Van Gölü’ne sıfır deprem konutları

Erciş’te 1 yılda Karataşlar ve Bostancı Mevkii’nde toplam 15 bin 341 deprem konutu, 160 derslikli 5 ilkokul, 96 derslikli 3 lise, 5 ticaret merkezi ve 5 cami yapıldı. Erciş’in yüksek kesimine konumlandırılan Bostaniçi Toplu Konut Alanı’nda 10 bin konut bulunuyor. Geri kalan konutlar ise Karataşla mevkiinde Van Gölü’nün kenarına inşa edilen konutlar. 4 katlı olan binalar 3 oda 1 salondan oluşuyor. Başbakan’ın anahtar teslim törenine katıldığı Erciş Karataş Mevkii’ndeki Toplu Konut Alanı’nda bin 855 öğrenci kapasiteli Atatürk İlköğretim Okulu ile Atatürk Ortaokulu’nda taşımalı eğitim yapılıyor. Çevre ilçelerde yıkılan Yahya Kemal İlköğretim-Ortaokulu ile Kazım Karabekir İlköğretim-Ortaokulu da Karataş Mevki Toplu Konut Alanı’na yaptırılan okulda eğitim görüyorlar. 100 öğretmenin görev yaptığı Atatürk İlköğretim-Ortaokulu’nda öğretmenler ve öğrenciler için bütün detaylar düşünülmüş.

Haberin Devamı