Gazete Vatan Logo

Başbakan Erdoğan'dan Fatih Terim'e büyük sürpriz!

Süper Lig'in yeni takımlarından İstanbul Başakşehir’e ev sahipliği yapacak yeni stadın açılışı, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirdi. Erdoğan, stadın isminin İstanbul Başakşehir Fatih Terim olduğunu açıkladı.
Erdoğan yaptığı konuşmada, "Açılışını yaptığımız İstanbul Başakşehir Stadı'nın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu muhteşem tesisi ülkemize kazandıran herkesi kutluyorum. İstanbul'da ilk toplu konut uygulamamızı Başakşehir'de başlatmıştık; şimdi Türkiye'ye model oldu. Başakşehir bugün İstanbul'un en gözde ilçelerinden biri haline geldi. Başakşehir'e böyle bir stat gerekiyordu ve hayırlı olsun. Tesisin tamamı 178 milyon liraya mal oldu" ifadelerini kullandı.
BAŞAKŞEHİR FATİH TERİM STADYUMU
Daha sonra Erdoğan kürsüye Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i davet etti. Başbakan, stadın isminin Başakşehir Fatih Terim Stadyumu olduğunu açıkladı.
Erdoğan şöyle konuştu:
"Federasyonumuz Fatih Terim ile anlaşmasını yaptı. Artık uzun düşünmek zorundayız. İnşallah Fatih Hocamız ile birlikte yeni bir dönem başladı. Futbolcu dönemindeki başarılarına şimdi de gerçekleştireceğine inanıyorum. Yönetimimiz ile görüştük. Bu stadının ismini İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu olarak koyduk. Hayırlı olsun."
TERİM: BÜYÜK SÜRPRİZ OLDU
Duygusal anlar yaşayan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise "Bugün çok değişik duygular yaşıyorum, benim için büyük sürpriz oldu. Söyleyecek kelime bulamıyorum. Sayın Başbakanıma teşekkür ediyorum. Benden hiçbir zaman samimiyetini ve dostluğunu esirgemedi" diye konuştu.
YILDIRIM DEMİRÖREN: BAŞBAKANIMIZ OLDUĞU SÜRECE SIRTIMIZ YERE GELMEZ

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören yaptığı konuşmada Başakşehir stadını överken "Türk sporuna ve futboluna önem veren Başbakanımız olduğu sürece kimsenin sırtı yere gelmeyecek. Bizler federasyon olarak tesisleşmenin önemini görüyoruz. Her yere tesis yapımı konusunda destek olacağız. Başakşehirspor Kulübünü süper ligde görmek istiyorum" dedi.
Erdoğan, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nın açılışını yaptıktan sonra 15'er dakikalık iki devreden oluşan gösteri maçı için bu kez yeşil zemine indiler...
HAKEM: Halis Özkahya
TURUNCU TAKIM: Recep Tayyip Erdoğan, Ufuk Ceylan- Çağatay Kılıç, Aziz Babuşçu, Göksel Gümüşdağ, Yıldırım Demirören, Abdullah Avcı, Bilayl Erdoğan, Hidayet Türkoğlu, Acun Ilıcalı, Tolgahan Sayışman, Esat Yotunç, Gökhan Özdemir
BEYAZ TAKIM:Volkan Babacan- Mehmet Özdilek, Servet yardımcı, Yılmaz Erdoğan, Fettah Can, Berak Albayrak, Mustafa Eröğüt, Ekrem okumuş,
MAÇIN AYRINTILARI
- Başbakan Erdoğan'ın maça başladığı takım olan turuncu takım maçı 9-4 kazandı.
- Turuncu takımdan üst üste goller ve skor 6-4 oldu...
- Başbakan Erdoğan ilk 15 dakikanın ardından oyundan çıkarak soyunma odasının yolunu tuttu.
- Beyaz Takım skoru 4-4'e getiriyor...
- Acun Ilıcalı Başbakan Erdoğan'ın takımı Turuncuları 4-3 öne geçiriyor.
- Turuncu takım adına Başbakan Erdoğan bir kez daha sahne aldı ve tam 90 diye tabir edilen köşeye vurarak ikinci golünü atıyor. 3-2
- Edoğan topla ikinci buluşmasında bu kez kaleciyi mağlup etmeyi başardı ve takımı adına ilk golü attı. 3-1
- Başbakan Erdoğan'ın kaleye ilk şutunu kalecei Volkan Babacan kurtardı.
- Beyaz takım da bu kez de Yılmaz Erdoğan, Başbakan'ın da formasını giydiği turuncu takım karşısında skoru 3-0'a getirdi.
- Mehmet Özdilek bir kez daaha golünü attı. 2-0
- Çaykur Rizespor teknik direktörü Mehmet Özdilek Beyaz takım adına ve maçın ilk golü attı. beyaz takım 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı

MÜKEMMEL BiR TESiS

Haberin Devamı

İstanbul’un yeni modern spor tesislerinden biri olacak Başakşehir Stadı, 17 bin 319 kişi kapasiteye sahip. 34 yatak odalı kamp tesisinin yanı sıra 3 adet nizami antrenman sahası yer alan stat kompleksi içinde ayrıca 350 araçlık kapalı ve bin 300 araçlık açık otopark bulunuyor. 31 adet sosyal ticaret alanına sahip Başakşehir Stadı, kamp ve antrenman tesisleriyle bir arada planlanmış stadyum olma özelliğini taşıyacak.

Haberin Devamı

Yaklaşık 16 ayda yapımı tamamlanan stadın 134 milyon 900 bin liraya mal olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı