Gazete Vatan Logo

Başbakan'dan dolar açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım grup toplantısında konuştu

Başbakan'dan dolar açıklaması

Başbakan AK Parti grubunda yaptığı konuşmadan ekonomik gelişmeleri de değerlendirdi. Başbakan, "Dövizde iniş devam ediyor. Yukarı çıkarken yaygara yapanlar aşağı doğru inerken sus pus, ağızlarını bıçak açmıyor" diye konuştu.

Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

  • Avrupa 15 Temmuz'da sizlerin yazdığı destenı konuşuyor. Şimdi bunu taçlandırma vakti. Referanduma evet deyince ülke bölünecek olsa, önce Kandil koşa koşa evet der. Türkiye'nin geleceği karatmaya yönleik hesap yapanlar kaybetmeye mahkum. Türkiye'nin yükselişini hiçbir güç engellemeyecek
  • Küresel kriz döneminde dahi 7 milyon kişiye iş sağladık. Son dönemde işsizlikte istemediğimiz ufak tefek olumsuzluklar yaşadık. Ama bunlar geçici.
  • Her şeye rağmen Türkiye istikrarı koruyor, bundan zerre kadar şüpheniz olmasın. 2016'da uluslararası doğrudan yatırımların yüzde 56'sını 15 Temmiz'dan sonra aldık. Sadece bu bile AK Parti'ye güvenin artarak devam ettiğini göstermeye yapar.
  • 2017'de reformlarımız ve atılımlarımız kesintisiz devam edecek. Son dönemde işsizlikte istemediğimiz ufak tefek olumsuzluklar yaşandı. Bunlar geçici, hepsini aşıyoruz.

DÖVİZ FİYATLARI

  • 2016'da aldığımız kararlar yavaş yavaş etkisini göstermeye başladı. Dövizde iniş devam ediyor. Yukarı çıkarken yaygara yapanlar aşağı doğru inerken sus pus, ağızlarını bıçak açmıyor.

SEFERBERLİK

  • İnşallah 2017 istihdamda seferberlik yılı olacak. Hükümet olarak biz de destek adımlarımızı attık, işe girecekleri destek olmak için vergi kolaylığı, işletmelerin finansmana erişimi gibi imkanlar getirdik.
  • Stratejik önemi olan sektörlerde süper teşvik uygulamasını başlattık. İşletmelerimize verdiğimiz destekleri arttırarak bir pakette topladık. Kurumlar vergisi indirimiden Gümrük Vergisi muafiyetine, işverene sigorta primi desteğine kadar birçok uygulamayı hayata geçirdik. Şimdi de KOBİ'lerimize ve esnafımız başta olmak üzere nakit ihtiyacı olan küçük ve orta ölçekli işletmelere kredi garanti fonu teminat vermek suretiyle kredi kullandırılabilecek. Beyaz eşya ve mobilyada vergi indirimlerine gittik.

ÖĞRETMEN ATAMA

  • Öğretmen adaylarımız için de bir müjdemiz var. 20 bin 127 öğretmenin atamasını yapmaya karar verdik. Mart ayında işlemler başlıyor.

TERÖR

  • Terör örgütleri arasında ayrım yapanlar şunu bilsinler; bizim için PKK eşit YPG eşit DEAŞ eşit FETÖ... Hepsi aynı derecede terör batağına batmış katiller sürüsüdür. Türkiye'nin ulusal güvenliği ve çıkarları için bunların hepsiyle amansız mücadelemiz devam edecek. El Bab'da şehrin tamamı kontrol altına alındı. Şimdi temizlik harekatı yapılıyor. Şehirde güvenliğin tam olarak sağlanması bir miktar zaman alacak. Devleti FETÖ denen illetten temizlemek için aralıksız çalışıyoruz.

FETÖ

  • FETÖ elebaşına gelince... ABD'li yetkililerle görüşmemiz devam ediyor. Yeni yönetimin daha anlayışlı ve duyarlı olacağını görüyoruz. Şartlar ne olursa olsun FETÖ gelecek hesap verecek. Terör örgütleri tamamen yok edilinceye kadar bu mücadele sürecek."

KEMAL KILIÇDAROĞLU

  • Sayın Kılıçdaroğlu sana sesleniyorum. Halkoylaması için bir ilham peşinde. Bu ilhamı Şili'de bulmuş. Adamlar bir film yapmış, CHP de oradan medet umuyor. Tamam anladık, uzun yıllar halka güvenmediniz, seçkin takıldınız amma hani değişiyordunuz? Şili'ye kadar uzanacağınıza Şile'ye gitseydiniz, bu ülkenin köylerine gitseydiniz. Gidip de bir kahvehanede otursaydınız bizim bilgilerden daha çoğunu öğretirlerdi. Kafa bu ülkeye yabancı. Kafa bu halkın irfanına, idrağına güvenmiyor. Akıl dedin miydi adamın aklına uzak diyarlar geliyor. Sayın Kılıçdaroğlu senin bu derdin, bu kafayla derman bulmaz.