Gazete Vatan Logo

Başbakan: Güvenli ülke yok

Başbakan Binali Yıldırım Dünya turizm fuarında konuştu. Yıldırım, dışarıdan gelen turistlerle ilgili asıl sorunun terör algısı olduğunu söyledi.

Başbakan: Güvenli ülke yok

Yıldırım konuşmasında turizm konusunda terörün etkisini değerlendirirken "Terör her yerde. ABD, Avrupa ne kadar güvenliyse Türkiye de o kadar güvenlidir" dedi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;

  • Ülkeler olarak turizm alanında işbirliğini güçlendireceğiz, misafirlerin beklentilerine ortak çözüm üreteceğiz
  • Turizm kültürlerarası iletişimi arttırıyor, küresel barışa da çok büyük katkı sağlıyor. Kişi bilmediğine düşmandır.
  • Turizm dünyanın önemli endüstri dallarından biri. Dünya nüfusunun beşte biri: Başka bir ülkeye gidiyor.
  • Bu gelişim ve değişime ayak uydurmak ve bunu geliştirmek zorundayız. Bizim anonim bir lafımız var: İltifat marifete sahiptir. Alıcısı olmayan mal zayidir. Turizm farklı coğrafyalar, kültürler arasındaki iletişimi arttırıyor, küresel barışa ve kardeşliğe çok büyük katkı sağlıyor. 2002'de 13 milyon olan turist sayısı şu an 40 milyon. Her ülke gibi Türkiye de tarihle bugüne buluşturmak için çok çaba sarf ediyoruz. 2002'de müze sayısı 198'di, bugün 220.
  • 2007 UNESCO tarafından Mevlana yılı olarak tanındı. 2010'da İstanbul Kültür Başkenti seçildi. Ülkemizde ulaşımı kolaylaştırmak için büyük projeler yaptık. İstanbul 2015 yılında ev sahipliği yaptığı 148 kongre ile turizmde dünyanın önde gelen bir şehri haline geldi.
  • İster Batı'ya gidin ister Doğu'ya Anadolu'dan geçeceksin. Havacılığın merkezi şu an Türkiye'ye kayıyor.

"AVRUPA NE KADAR GÜVENLİ İSE TÜRKİYE DE O KADAR GÜVENLİ"

  • Terörün olmadığı yer yok. Terörden korkmak, korkutmak sadece teröristlerin işine yarar. Avrupa, Amerika ne kadar güvenli ise Türkiey İstanbul da o kadar güvenli. Terörü turizm konusunda kullanmayalım. Bölgesel barışın tesis edilmesine destek olalım.