Gazete Vatan Logo

Başbakan: Yatırım yapan yabancı değildir

Başbakan Binali Yıldırım, yatırım danışma konseyi toplantısında konuştu. Yıldırım Türkiye'ye yatırım yapan kimsenin yabancı olarak görülmeyeceğini ve böyle bir ayrım yapılmayacağını söyledi.

Başbakan: Yatırım yapan yabancı değildir

Başbakan Yıldırım başkanlığında, 14 farklı ülkeden CEO'ların katıldığı toplantı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenleniyor.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

* Türkiye son 14 yılda çok önemli işler başardı. Yapısal dönüşüm regformları gerçekleştirdi, demokratikleşme yolunda adım atıldı.

* Yüzde 3'ün altındaki büyümeler ülkede ilave istihdam yaratmaz, ekonomide ciddi sıçrama gerçekleştirmez. Yani büyümek tamam ama büyüme belirli bir barajın üstünde olmalı. Bizim gelecek yıllar için orta vadeli planda yüzde 5’in üzerinde büyümeyi tutmak için bütün ekonomik kurguyu buna göre yapmamız gerek. Bunu yaparken de mali disiplinden vazgeçecek değiliz. Bir tarafı yaparken bir tarafı yıkarak yol almamız mümkün değil.

* Türkiye dünyanın birçok ülkesinden her bakımdan daha güvenli bir ülke.

* Silahlı bir darbe teşebbüsünü silahsız bir güçle alt eden bir ülkeden bahsediyoruz. Vatandaşlarımız darbecilere gögsünü siper etti. Bu alçak saldırı karşısında çok kararlı bir duruş sergileyen iş dünyamızın temsilcilerine STK'lara ve aziz milletimize şükranlarımı iletiorum.

Haberin Devamı

* Üretimi istihdamı siz sağlayacaksınız. Bizim görevimiz de çözüm üretmek engelleri kaldırmak. Türkiye'de yatırım yapan kimseye biz yabancı olarak bakmayız. Yabancı mevhumu bu ülkeye yatırım yapanlar için geçersizdir. Bu ülkeye yatırım yapanlar, hiç bir ayrım yapmadan imkanlardan yararlanacaktır.

* 2017 bizim için yatırım hamle yılı olacaktır. İştahınızı kabartacak çok önemli kararlarımız var.