Gazete Vatan Logo

Başbakan: Kimse Kürtlere devlet kurma küstahlığında bulunmasın

AK Parti Ağrı mitinginde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Kürtler ile Türkler bin yıldır Anadolu'da kardeşçe yaşıyor. Ağrıdan söylüyorum, kimse Kürtlere devlet kurma küstahlığında bulunmasın." dedi.

Başbakan: Kimse Kürtlere devlet kurma küstahlığında bulunmasın

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Ağrı'daki mitinginde halka seslendi. Batı'nın Ortadoğu'da kurmak istediği Kürt devleti projesi ile ilgili sert konuşan Yıldırım, "Ağrıdan söylüyorum, kimse Kürtlere devlet kurma küstahlığında bulunmasın." dedi.

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün sizlerle beraber olmaktan hasret gidermekten büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Değerli kardeşlerim Türkiye'yi baştan başa dolaşıyor ve hasret gideriyoruz. Dün Hakkari ve Van'daydık. Bugün sizlerle beraberiz. Buraya hasret gidermeye, dertleşmeye geldik. Kardeşliğiniz, dostluğunuz, misafirseverliğiniz için çok teşekkür ediyorum. Size milletin adamı, Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdim. Buradan Doğu Beyazıt'a, Diyadin'e, Tutak'a, Patnos'a, Taşlıçay'a, Eleşkirt'e selamlarımı ve muhabbetlerimi gönderiyorum. Bugün yine çok muhteşemsin Ağrı. Ağrı Dağı gibi başı dik, yiğit hemşerilerim sizlerle gurur duyuyorum. Burası muhabbetin ve kardeşliğin şehri. Ağrı bir kez daha kardeşliğin destanını yazıyor. 15 Temmuz gecesinde Ağrı ayaktaydı, bayrağını alan meydanlara indi. Alçaklara o geceyi zindan ettiniz. İstikbalimizi, istiklalinizi kurtardınız. Ay yıldızlı bayrakları indirtmediniz, ezanları dindirtmediniz. Allah sizden razı olsun. Ağrı başkadır, Ağrı benim memleketim. Köklerimin, dedelerimin yaşadığı bu memleket bizimdir.
"GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKTINIZ"
6-7 Ekim olaylarında Selahattin Demirtaş Kürt kardeşlerimizi isyana, sokağa, kalkışmaya çağırdı biliyorsunuz. Ama benim Ağrılı hemşerilerim bu çağrıya hiç cevap vermedi. Bir tek Ağrılı kardeşim teröre, şiddete bulaşmadı. Teröristlerin hevesini kursağında bıraktınız. Meydanlarda hiçbir zorbalığın bu milleti dize getiremeyeceğini gür sesle haykırdınız. Ülkemize geleceğimize sahip çıktınız.
"AĞRI'YA YAKIŞAN DA BUDUR"
Ne zaman seçim gündeme gelse, sandık ortaya konsa, Ağrı her zaman en doğru kararı vermiştir. Örnek mi istiyorsunuz? Halk oylamasında 2007'de yüzde 95 ile Türkiye rekoru kıran ilin adı Ağrı'dır. Bu rekoru 2010 referandumunda 1 puan daha artırdınız 'evet' dediniz değerli kardeşlerim. Bugüne kadar verdiğiniz samimi destek nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Hemşerilerim, AK kadınlar, başımızın tacı analar bacılar, şimdi tekrar bir karar günündeyiz. 24 Haziran'a sayılı günler kaldı. 24 Haziran'da Ağrı yeni bir destan yazacak mı? Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan ile omuz omuza birlikte geleceğe yürümeye var mısınız? Türkiye'yi yüzüncü yıl hedeflerine ulaştıracak mıyız? Ağrı'nın işini, aşını, ekmeğini büyütmeye hazır mısınız? İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün diyor muyuz? Güçlü Meclis, güçlü hükümet diyor muyuz? O halde durmak yok yola devam. Sağolun, var olun. Ağrı işi bitirmiş maşallah. Ağrı rabia diyor. Dörtte dört diyor. Ağrı'ya yakışan da budur.
"YASAKLARI KALDIRDIK"
Ağrı gittikçe güzelleşiyor. Ağrı'ya doğalgaz getireceğiz dedik, getirdik mi? Kürtçe türküler, şarkılar yasaktı. Anaların çocuklarıyla anadilinde konuşması yasaktı. TRT Kürdi'yi kurduk mu? İlçe isimlerimizi serbest bıraktık mı? Üniversitelerdeki yasakları kaldıran kim? Üniversiteye girişte kat sayı engelini kaldıran kim?"
"KİMSE KÜRTLERE DEVLET KURMA KÜSTAHLIĞINDA BULUNMASIN"
"Bazı emperyalistler Kürtler için bir devlet kurmaya kalkıyorlar. Suriye'de, Irak'ta devlet kuracaklarmış. Kürtler ile Türkler bin yıldır Anadolu'da kardeşçe yaşıyor. Ağrıdan söylüyorum, kimse Kürtlere devlet kurma küstahlığında bulunmasın. Türkiye'nin yolları kapalıydı yolları. Ağrı'nın Patnos'unu, Doğubayazıt'ına gidilemiyordu. Bugün Ağrı'nın köylerine bile sıcak asfalt yol yapılıyor. Terörün tamamen izlerini ortadan kaldıracağız. Sonra da fabrikalar, iş yerleri ile yatırımlara devam edeceğiz. Bugün bir çimento fabrikasını da açacağız, 60 kardeşimiz çalışacak. Ağrı nereden nereye geldi, buna siz şahitsiniz."
"10 BÜYÜK PROJENİN 6'SI TÜRKİYE'DE"
"Dünyada 10 büyük proje yapılıyor. Bunun 6 tanesini Türkiye yapıyor. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, kuzeyi, doğuyu, batıyı, güneyi birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürmeyiz kardeşlerim. Bunun böyle bilinmesi lazım. Biz istiyoruz ki diğer cumhurbaşkanı adayları da terörle mücadeleden bahsetsin. Ediyorlar mı, etmiyorlar. Terörü büyük oranda gündemden çıkardık. Şimdi sıra dışarıda. Enselerindeyiz, peşindeyiz. Kandile giderlerse, Sincara giderlerse, fizana da giderlerse bulup etkisiz hale getireceğiz. Allah bizi kardeş yaptı, hainler kardeşliğimizi bölemeyecek.

Haberin Devamı