Gazete Vatan Logo

Başbakan'ın yeni danışmanı

Arınç’ın sağ kolu, Akif Beki’nin koltuğuna oturdu

ANKARA- Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki’nin istifa ettirilmesinden sonra yerine AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç’ın TBMM Başkanlığı döneminde danışmanlığını yapan Kemal Öztürk getirildi. Başbakanlık, Beki’nin ayrılmasından sonra Başbakanlık Sözcülüğü’nü kaldırdı. Basınla ilgili bütün birimler Başbakanlık Baş Danışmanı Nabi Avcı’ya bağlandı. Kemal Öztürk ise Başbakanlık Basın Müşaviri olarak yeni dönemde görev yapacak.

Öztürk’ün yeni görevinden önce AKP Genel Merkezi’nde Salı günü önemli bir görüşme gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan’la yaklaşık 30 dakika baş başa görüştü. Arınç’ın bu görüşmede, Kemal Öztürk’ün Basın Danışmanlığı’na getirilmesini istediği öğrenildi.

Danışman odasında...

Kemal Öztürk, Arınç’ın başkanlıktan ayrılmasından sonra Erdoğan’ın yakın çevresiyle çalışmaya başladı. AKP Genel Merkezi’ne daha sık gidip gelmeye başlayan Öztürk, 22 Temmuz seçimlerinden sonra mesaisinin önemli bölümünü AKP’de geçiriyordu. Öztürk’ün Genel Merkez’de Arınç için tahsis edilen danışman odasını kullandığı belirtildi.

Öztürk, AKP hakkında açılan kapatma davasının iddianamesine de girdi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede Öztürk’ün TBMM Başkanlığı İletişim Danışmanlığı’na atanması ’kapatma gerekçesi’olarak gösteriliyor. Arınç’ın “laik devlet ilkesine aykırı eylem ve demeçleri” arasında yer alan 16 suçlamadan ilki, Öztürk’ün atanması olarak iddia ediliyordu. İddianamede Arınç hakkında siyaset yasağı istenmesinin gerekçeleri arasında yer alan Kemal Öztürk’le ilgili bölüm şöyle:

İddianamede vardı

‘Girişim’ dergisinde hem kendi ismi ve hem de ”Mir Mahmut Rıza“ adıyla Cumhuriyet karşıtı yazıları yayımlanan, yazdığı ”Rahmetli-Bir Garip Oğlanın Hikayesi“ isimli kitabında, Atatürk’ten rahmetli diye söz eden, laiklik ve Devlet hakkında küçültücü yorumlar yapan, hazırladığı ”İlk Meclis“ adlı belgeseli resmi ideolojiye aykırı bulunduğu gerekçesiyle yasaklanan Kemal Öztürk’ün, TBMM Başkanı Bülent ARINÇ tarafından 2003 yılında ” İletişim Danışmanlığı “ görevine getirildiği...”

Öztürk’ün Arınç’a danışman olmasına, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile geçen dönem CHP milletvekili olan ancak 22 Temmuz’da parlamento dışında kalan Berhan Şimşek başta olmak üzere CHP milletvekilleri tepki göstermişti.

ABD’de eğitim

Kemal Öztürk, 1969 yılında Ağrı’da doğdu. İlkokulu Ağrı’da, orta ve liseyi Adapazarı’nda tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesini bitirdi. Yazı hayatına 1990 yılında Girişim Dergisi’nde başladı. Bu dergide Mir Mahmut Rıza mahlasıyla kara mizah yazıları, ayrıca deneme ve araştırma yazıları yazdı. Bu Meydan, İmza, Nehir, Yeni Zemin, Sözleşme, İstanbullu dergilerinde ve haftalık Selâm gazetesinde yazılar yazdı. 1995 yılında Yeni Şafak Gazetesi’nde profesyonel gazeteciliğe başladı. Özel haber ve yazı dizileri hazırladı. 1996 yılında Kanal 7 televizyonuna geçti. Yurt içi ve yurt dışında özel haber, araştırma haberler hazırladı. 1998 yılında “Sarıkamış” belgeselini hazırladı ve bu tarihten itibaren belgesel çalışmaları yaptı. Kasım 1999’da Kanal 7’den ayrılarak, Kanada ve Amerika’da dil ve meslekî eğitim almak üzere, bir süreliğine yurt dışına çıktı. Ekim 2003’te Arınç döneminde TBMM Başmüşavirliği görevine atandı. Evli ve iki çocuk babası.

Hazırladığı ’İlk Meclis’ belgeseli, resmi ideolojiye aykırı bulunduğu gerekçesiyle RTÜK tarafından yasaklandı. Yeni Şafak ve Kanal 7’de çalışan Öztürk, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e hakaretten bir yıl hapis cezası aldı, ancak cezası ertelendi.

Haberin Devamı