Gazete Vatan Logo

Başbakan'ın sözlerine 1 yıl daha...

Son dönemde Başbakan Erdoğan’ın eleştiri oklarını çeken TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, bu eleştirilere 1 yıl daha maruz kalabilir. Zira Yılmaz’ın görev süresi Ocak ayındaki genel kurulda 1 yıl uzatılacak.

Her dönemde ekonomik ve siyasi gündem belirlemede ilk sıralarda olan, zaman zaman iktidarların sert tepkisini çeken Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) Ocak ayında yapılacak genel kurulunda Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz’ın görev süresi 1 yıl daha uzatılacak.

Bu kararda Yılmaz’ın başarılı yönetimi belirleyici oldu. ‘Ateşten gömlek’ olarak nitelendirilen başkanlığa aday çıkmaması da bu kararın alınmasını hızlandırdı.

TÜSİAD’da başkanların görev sürelerinin uzatılması Ömer Sabancı döneminde başladı. Sabancı’nın ardından Arzuhan Yalçındağ Doğan ve Ümit Boyner de 2 yıllık görev süreleri bittiğinde 1 yıl daha yönetim kurulu başkanlığı görevine devam etti.

Herkesi şaşırtttı

Aslında iş dünyasında Ümit Boyner’in başarılı başkanlık döneminden sonra Muharrem Yılmaz’ın daha ılımlı bir başkanlık yapacağı görüşü hakimdi. Boyner’in hükümet kanadından sert eleştiriler alacak kadar etkili başkanlık döneminden sonra patronların yeni dönemde daha yumuşak bir yol izleyeceği iddiası da bir diğer görüştü... Muharrem Yılmaz’ın başkan olduktan sonra sessiz kalması başta bu görüşleri destekledi. Ancak geçen yıl Gezi olaylarından sonra Yılmaz’ın pek sessiz kalmayacağı ortaya çıktı.

Koç ve Boyner gibi üyelerine yönelik sert eleştirilerde Yılmaz yönetimi üyelerine sahip çıktı. Geçen Ocak’taki genel kurulda “Vergi cezası veya başka türlü cezalarla şirketler üzerinde baskı kuran, ihale yasası onlarca kez değişen bir ülkeye yabancı sermayenin gelmesi mümkün değildir” dedi, HSYK’yı düzenleyen kanun teklidinden büyük rahatsızlık duyduklarını söyledi. Başbakan Erdoğan’dan ‘Vatan haini’ tepkisini gördü.

‘Vatan haini’ suçlaması

Yılmaz, Başbakan Erdoğan’ın “vatan haini” söylemine “Ben vatan hainliği söylemini reddediyorum. Türkiye’de refahın artması için neler yapılması gerektiğini söyledim. Kazananı olmayan bir kavgada enerjimizi tüketiyoruz diye söyledim. Bütün söylediklerimin yapıcı olarak anlaşılmasını tercih ederdim. Yapıcı olmazsanız Türkiye’deki kavga bitmez” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı