Gazete Vatan Logo

Başbakan'ın gelini Şefkat Koleji'nden

Tayyip Erdoğan'ın küçük oğlu Bilal'in 10 Ağustos'ta evleneceği Reyyan Uzuner, muhafazakar çevrelerin gelin adayı seçtikleri "Sefa Koleji" öğrencisi. Gelin hanım yüksek öğrenimini Amerika'da tamamlayacak

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın küçük oğlu Necmettin Bilal Erdoğan ile 10 Ağustos'ta dünyaevine girecek Reyyan Uzuner'in düğün hazırlıkları büyük bir gizlilik içinde sürdürülüyordu.

Hatta Uzuner ailesinin oturduğu mahallenin muhtarı MİT'ten konuşmaması için bin tembih almıştı. Ancak ipuçları birleştirildiğinde gelin hanımın kimliği de ortaya çıktı. Reyyan Uzuner, muhafazakar çevrelerde "prestij okulu" olarak bilinen Şefkat Koleji 2. sınıf öğrencisi. Peki Başbakan ailesine nasıl kabul edildi?., işte adım adım nikahın öyküsü:

Tavsiye üzerine
Reyhan Uzuner, İstanbul'da Şefkat Koleji ikinci sınıfında okurken Erdoğan ailesine "görücüye" çıkmıştı.

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Hanım, yakın çevresine "Bilal'e hayırlı bir gelin arıyoruz" deyince, AKP İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş'ın eşi Meliha Yalçıntaş kendisine Şefkat Koleji öğrencisi Reyyan Uzuner'i tavsiye etmişti.

Önce Başbakan'ın kızları Sümeyye ve Esra Erdoğan Şefkat Koleji'ne gidip Reyyan'ı gördü. Ardından Emine Erdoğan'la biraraya getirildi. Emine Hanım'ın da oluru alınınca gelin adayı, Bilal Erdoğan ile tanıştırılıyor.
Onun da beğenisiyle düğün hazırlıkları başladı.

Uzuner ailesi şimdi Fatih'teki evlerinde tatlı bir telaş içinde... Önceki akşam Bilal Erdoğan, 2 araç ve 8 korumayla birlikte gelin hanımı evine bıraktı. Eve girinceye kadar kapının önünde bekledi. Komşuları ve mahalle esnafı Uzuner ailesinin 4 gün önce erkek tarafını ziyaret ederek Erdoğanlar için hazırladıkları bohçayı götürdüğünü söyledi.

Prestij okulu
Müstakbel gelinin eğitimini sürdürdüğü Şefkat Koleji, muhafazakar çevrelerde "prestij okulu" olarak biliniyor. Bu çevrelerde oğullarına eş arayan aileler için Şefkat Koleji, "doğru adres" olarak görülüyor.

Damat tarafına gelince... Erdoğan ailesinin dört çocukları var. Üniversite eğitimini İngiltere'de tamamlayan Ahmet Burak Erdoğan Ülker'in Anadolu yakası distribütörlüğünü yürütüyor.

Sümeyye Indiana Üniversitesi'nde tarih, Esra aynı okulda sosyoloji eğitimi alıyor. Bilal Erdoğan ise Harvard Üniversitesi'nde kamu yönetimi okuyor.

Ağabeyinin aksine "girişken ve sosyal" olarak tanımlanan Bilal için "babasının kopyası" deniyor.

Haberin Devamı