Gazete Vatan Logo

Başbakan iki gün İzmir’de

Başbakan Binali Yıldırım, 8-9 Eylül’de İzmir’de olacak. Sabuncubeli Tüneli’ni açıp, Alsancak, Karşıyaka ve Göztepe statlarının temellerini atacak ve İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıl dönümü kutlamalarına katılacak.

Başbakan iki gün İzmir’de

Cuma günü saat 17.00’de Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşu törenine katılacak olan Yıldırım, ardından Selçuk’tan İZBAN’a binecek ve Torbalı’ya gidecek. Böylece İZBAN’ın Torbalı- Selçuk hattını da sefere açmış olacak. Başbakan, Torbalı Devlet Hastanesi’nin açılışını yapacak, Torbalı Ticaret Odası’nın onuruna vereceği akşam emeğinde işadamlarıyla biraraya gelecek. Başbakan Binali Yıldırım, 00.00’da Sabuncubeli Tüneli’nin açılışını yapacak. Günde ortalama 30 bin aracın kullandığı İzmir-Manisa yolunun 580 rakımından geçen ve yüzde 9 eğimli, 14 virajlı Sabuncubeli bölümünde çalışmalar son aşamaya geldi. Çift tüp tüneli 4 bin 70 metre, bağlantı yolları 2 bin 530 metre olan, toplam uzunluğu 6 bin 600 metreyi bulan projeyle yolun eğimi de düşürülecek. Projenin tamamlanması ile tünel içinde yüzde 1,5 yol eğimi olacak ve bu kesimde yüksek 9’luk yüksek eğim ve 14 viraj ortadan kaldırılacak. Başbakan Yıldırım, 9 Eylül’ün ilk dakikalarında ışık gördü töreni ile tüneli hizmete alacak. Başbakan Yıldırım, 9 Eylül’de seçim bölgesi olan İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıl dönümü kutlamalarına katılacak. Başbakan saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk koyacak ardından İzmir Valiliği önünde 1922’de Türk askerinin İzmire girişini temsil eden atlı süvari birliklerini izleyecek, Afyon’dan getirilen toprağı teslim alacak. Yıldırım Alsancak, Karşıyaka ve Göztepe statlarının temellerini atacak ve kentten ayrılacak.

Haberin Devamı

Almanya’da akıl değil duygular ön planda...

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Havuzlu Bahçe’de düzenlenen Adli Yıl Resepsiyonunda Almanya ile olan gerginlik için, “Seçim üzeri fazla söze gerek yok, Almanya’da akıldan ziyade duygu ön planda” dedi. Başbakan Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları şöyle: ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile yapacağımız görüşme için arkadaşlar teknik düzeyde karşılıklı çalışıyorlar. Ne zaman ikimizin programı denk düşerse planlanmış olacak.

Bahçeli ile görüş ayrılığı yok

Sayın Bahçeli ile biz görüşüyoruz. Bu konuları cümle alemin içinde anlatmaya lüzum yok. Aramızda bir görüş farklılığı da yok üstelik. Kuzey Irak’ta bölgesel yönetimin yapmaya çalıştığı referandum kararının çok vahim bir hata olacağını hep söyledik. Aynı şekilde de görüşümüz devam ediyor. Bu referandum yapılmamalı. Yapılınca bölgede zaten sorunlar had safhada, yeni bir sorun ilave etmenin ne bölgeye ne bölge ülkelerine getireceği bir katkı yok.

Haberin Devamı

130 kişi tek tek incelenecek

Vatandaşlıktan çıkarılacak 130 kişinin dosyaları tek tek incelenecek, ona göre karar verilecek. Dünya ne kadar endişeliyse Türkiye de aynı oranda endişelidir. Hiçbir şekilde dünyanın geleceği birtakım çılgın hareketlere, çılgın davranışlara bırakılmamalı. Onun için BM başta olmak üzere uluslararası toplum üzerine düşen bütün sorumluluğu alarak hem Kuzey Kore hem Arakan hem başka bölgelerde yaşanan insanlık suçlarına karşı daha duyarlı, daha keskin bir duruş sergilemesi icap eder.