Gazete Vatan Logo

Başbakan iftarda çevik kuvvetle

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı protestolarına yönelik müdahaleleri nedeniyle tepki çeken, daha önce "destan yazdıkları" söylemiyle sahip çıktığı Çevik Kuvvet polisleriyle yarın iftarda biraraya gelecek.


Erdoğan'ın katılacağı iftar için Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi'nde yaklaşık bin 500 kişilik iftar yemeği hazırlanacak.

Bu yıl çevik kuvvet tercih edildi

Her yıl Emniyet Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği iftar yemeğine katılan Başbakan Erdoğan bu yıl da geleneğini bozmadı. İçişleri Bakanı Muammer Güler'in daveti üzerine Erdoğan, yarın iftarını polisle birlikte yapacak. Erdoğan'ı davet eden Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, bu yılki iftarı Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi'nde düzenlemesi ise dikkati çekti. İftar programı EGM ve Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlendi.

Çevik kuvvet personeli katılacak

Ankara'da özel bir catering firmasında mönüsü hazırlanan iftara yaklaşık bin 500 kişinin katılacağı öğrenildi. Ağırlıklı olarak çevik kuvvet personelinin katılacağı iftarda, 350 kişilik protokol de yer alacak.

Polislerle aynı masada

İftar yemeği için Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yemekhanesinde düzenleme yapılacak. Erdoğan'ın iftar sırasında bir grup polisle aynı masada yer alması planlandı. Erdoğan'ın iftar sırasında polislere bazı mesajlar içeren kısa bir konuşma yapması beklenirken, Ankara Emniyet Müdürlüğü iftar programıyla ilgili özel talimat yazısını birimlere gönderdi. Yazıda, iftar sırasında alınacak güvenlik önlemlerinin yanı sıra yemek düzeniyle ilgili talimatlar verildi.

Haberin Devamı