Gazete Vatan Logo

Başbakan hakkında 'Azmettirme' suç duyurusu

İzmir'de Cumhuriyet Gazetesi okuru bir grup, İstanbul'da gazeteye atılan bombalar ve Danıştay'a yapılan silahlı saldırıları azmettirdiği iddiasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hakkında TCK'nın 38 ve 81'inci maddelerine göre `Kasten öldürmeye azmettirmek' suçunu işlediği gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu

Bayraklı Adliye Sarayı önünde toplanan yaklaşık 50 gazete okuru adına suç duyurusunda bulunulmadan önce basın açıklamasını okuyan Demet Günoğlu, "Atalar sözüdür: `İmam ele verir talkını, kendi yutar salkımı' derler. Yetkili kişiler ağızlarından çıkacak sözlere dikkat etmelidir. Sayın Başbakan ve hükümet gazetemize atılan bombalardan Danıştay nezdinde yüreğimize sıkılan kurşunlardan sorumludur. Başbakan, en son 16 Mayıs günü `Birileri ne derse desin kervan yürüyor' diyerek sonlandırdığı bir dizi beyanları üzerine o kervan bir gün sonra rejimin kalbine Danıştay 2'nci Dairesine yürümüş ve bir aydınlık insan Cumhuriyet'e şehit verilmiştir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu cinayetin kasten adam öldürmeye azmettireni olduğunu öne süren Demet Gündoğdu, iddialarını şöyle sürdürdü:

"Şimdi o kirli ayaklarıyla kafalarımıza girmeye çalışmaktadırlar. Oysa Başbakan'ın görevi cinayet çözmek değildir. Aksine, Başbakan'ın görevi soruşturmanın aydınlatılmasını kaosa tahvil ederek, kendi suçunu, yarattığı kargaşa ortamında bulanıklaştırmaya örtbas etmeye çalışmaktadır. Bu durumda bize şunu söylemek, hatırlatmak düşer: Yer yüzünde kendi pisliğini örten tek hayvan kedidir. Sadece `Sayın Başbakan bu küstah yönetim anlayışının sonu hayırlara vesile olmayacak. Bu yüzden yargıdan elini çek ve laik Cumhuriyet'imizin altını oymaktan vazgeç' diyoruz. Tükiye laiktir, ve ilelebet de öyle kalacaktır. Sayın savcım, yurttaşın vicdanında Başbakan tetiği çeken kadar suçludur. Kamu davası açılmasını istiyoruz."

Basın açıklaması ardından grup Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hakkında `Kasten adam öldürmeye azmettirmek' suçunu işlediği gerekçesiyle hazırladıkları şikayet dilekçelerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Haberin Devamı