Gazete Vatan Logo

Başbakan Erdoğan yol haritasını açıkladı!

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde vizyon belgesini açıkladı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı vizyon belgesini açıklayacağı Haliç Kongre Merkezi'nde oturma düzeninde en küçük ayrıntı bile düşünüldü.

Davete Erdoğan'ın 30 öğretmeni ve Kasımpaşa'dan arkadaşları da katıldı.

Buna göre Erdoğan'ın hemen arkasında sanatçılar ve sporcular, sağ tarafında düşünce kuruluşları, STK temsilcileri, akademisyenler, yazarlar ve üniversiteler yer alacak. Sol tarafında ise akil insanlar, dini cemaat ve vakı temsilcileri yer alacak.

Konuşmasından satır başları şöyle;

Uğur Işılak son bestesiyle de güftesiyle de gönlümüzü fethetti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde hazırladığımız vizyon belgesinin tanıtım toplantısı vesilesi ile her birimizi selamlıyorum. Bu vizyon belgesinin ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz için hayırlar getirmesini Rabbim'den niyaz ediyorum. Davetimize ikamet ederek bu anlamlı toplantıya iştirak eden tüm dostlarımıza gönülden şükranlarımı sunuyorum.
Sesimizin dünyaya duyurulmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Türkiye’de ilk kez milletin oyları ile cumhurbaşkanı seçilecek. 2007 yılında yaptığımız değişiklikle cumhurbaşkanını halkın seçmesini sağlamış olmanın memnuniyetini yaşıyorum. TBMM’ye huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Anaysa değişikliği dönemin cumhurbaşkanı tarafından önce veto edildi sonra halk oylamasına götürüldü. Aziz milletimiz yüzde 69 oy oranı ile bu değişikliği sağladı. İradesine sahip çıkan Türkiye’nin değişimine evet diyen aziz milletimize de elbette teşekkür ediyorum. 10 gün önce şahsımı aday gösteren grubumuza da şükranlarımı ifade ediyorum.
Demokrasi isteyenler kimi zaman baskıyla, zorbalıkla engellendi. Bu salonda bulunan çoğu arkadaşım bunu yaşadı. Burada bulunan genç arkadaşlarım, babalarından, ağabeylerinden dinlediler.
40 binden fazla insanımızı kaybettiğimiz terör meselesi statükonun değişime direnmesidir. İşkenceler, faili meçhuller statükonun değişime direnmesidir.
O ÇETEYE GÖZ YUMMADIK
Devletin koridorlarına sirayet etmiş çeteyi temizledik. Devletin en kritik noktalarına sızmış çeteye de göz yummadık.
Elbette mükemmel bir yerde değiliz ama yapacağımız çok şey var. Milletin değişim talebi dikkate alınsaydı çok farklı bir noktada olurduk.
Bakın ben defalarca ölüm tehdidi aldım. Çok fazla suikastler önlendi. Pınarhisar Cezaevi'ne gönderilmem benim devre dışı bırakılmam için yapıldı. Ne dediler o zaman muhtar bile olamaz. Bakın şimdi de muhalefet Cumhurbaşkanı olamaz diyorlar. Ismarlama adaylarla yarışa giriyorlar.Danıştay saldırısı üzerimize yıkılmak istendi. Partim defalarca tehdit edildi. Hatta kapatma davasına maruz kaldık. Bakanlarım, genel başkan yardımcılarım, ailelerimiz her zaman dik durduk. Ama bitti mi bitmedi.
17 Aralık ve 25 Aralık başarılı olsaydı şuan Yassıada'da yargılanıyorduk. Her özgürlüğü savunduk. Özgürlük ihlal edildiğinde de sadece hukuka başvurduk.
Ben halk başbakanını seçecek dedim, bu beyler rahatsız oldular.
Açıklayacağımız vizyon belgesi yeni dönemin yol haritasını ihtiva ediyor. Bu belge 77 milyonun başvuru kaynağı olacak.
Ülkemiz adına biz mücadeleyi verdik. Sandığa giden yolu biz açık tuttuk. Baskı rejimi halkın önüne sandık getirmez. Özgürlük karşıtı hükümet basına özgürlük zemini sağlamaz. Baskıcı başbakan kendisine hakaret edilmesine müsaade etmez. Her özgürlüğü savunduk. Eski Türkiye artık eskide kalmıştır. Eski Türkiye’nin kapıları kapanmıştır.
Eski Türkiye’den bugüne az eser kalmıştır. Terör meselesi eski Türkiye’nin sorunlarından birisidir. O meseleyi de çözdük ve çözüyoruz. TBMM’de dün kabul edilen yasa terör meselesinin çözümünde yeni dönemi başlatacaktır. Terör Türkiye’nin can alıcı meselesi halinden çıkmıştır. Bir sorun daha var. Anayasadır.
MUHALEFET DEĞİŞİME TEPKİSİZ KALDI
İş yapmak isterseniz çözüme siz de destek verirseniz. Türkiye’de en önemli sorun muhalefet sorundur. Muhalefetin güçlü olduğu ülkede sizin sıçramanız da güçlü olur. Maalesef bunu bu dönemde başaramadık. Muhalefet ne yazık ki kendisini değiştirmemiş, değişim taleplerine duyarsız kalmıştır. Yeni Türkiye’de ayakta kalamayacağını düşünen muhalefet yeni Türkiye’ye direnmektedir.
Bir başka sorun da cumhurbaşkanlığı makamıdır. 1960 darbesi ile cumhurbaşkanlığı makamı adeta rejimin bekçiliğini yapan bir makama dönüştü. Her zaman bir tarafta milletin seçtiği hükümet diğer tarafta cumhurbaşkanlığı makamı oldu. Cumhurbaşkanlığına yüklenen anlam devleti milletten korumak gibi rahatsız edici anlamdı. Birkaç istisna dışında cumhurbaşkanlığı makamına askerler, devleti kutsallaştırılmış kişiler getiriliyor. Bu yarışta bizimle beraber olan değerli iki partinin adayı ne diyor ‘icranın başı değildir’. Tavsiye ederim anayasayı okusun. 104. Maddede var. Devletin başı cumhurbaşkanıdır,icranın başıdır. Biz başından beri cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini savunduk. Ben halk başkanını seçecek dedim bu beyler bundan rahatsız oldu. Cumhur halktır başkan da onun başkanıdır. Bunu iyi incelese yakalayacak işi. Vizyon belgesi yeni dönemin yol haritasını tayin ediyor. Kolektif aklın ürünü olarak vizyon belgesini hazırladık. Haftalardır bunun üzerinde çalışmalar yapıldı. Cumhurbaşkanı olarak Türkiye’ye nasıl ufuk gördüğümüzü bu belgede bulacaksınız.
Cumhurbaşkanımız sürecinde başvuru kaynağımız olacak vizyon belgesi yeni Türkiye yolunda ismini taşıyor. Yeni Türkiye vizyonu ile 12 yıl ülkemizin dört alanda dönüşmesine yollar açtık. Ülkemiz 12 yıl evveline göre çok daha demokratik ülkedir. Hukukun üstünlüğü, vatandaşlık hakları, çözüm süreci demokrasimize sınıf atlatmıştır.
Ülkemizin adı sadece belgemizde değil dünyanın geniş coğrafyasında itibar, muhabbetle anılmaktadır. Ülkemiz herkesin güvenle baktığı ülkedir. Biz okumak için kitabımızı bulamazdık. Şimdi gençlere sesleniyorum. Biz sıralarımızın üzerine okullar açılırken kitapları ücretsiz koyuyoruz. Şimdi yeni adımda attık. Dev ihale yapıyoruz. 10 milyon tablet bilgisayar ve tüm sınıflara etkileşimle tahta. Artık Türkiye yardım alan değil yardım veren ülkedir. Takip eden değil takip edilen ülkedir. Kızlarımız yurt dışına kaçıp gittiler burada okuyamadılar ben de kendi kızlarımızı yurt dışına gönderdim. Kendi ülkemde başörtü ile okuyamadılar. Şimdi bunların hepsi özgür hale geldi. Ülkemiz bölündü mü?
HER TÜRLÜ VESAYETE KARŞIYIZ
Çalışmamız 2023 içi hedefi içindir. Cumhurbaşkanını kendisini seçmesi kararını da 2007’dekiş halk oylamasında milletimiz kendisi vermiştir. 10 Ağustos seçimleri farklı anlam kazanmıştır.Amacımız 2023 yılında 4 temel hedefe ulaşmaktır. Yönetim anlayışımız millet merkezlidir. Yönetim anlayışımız her türlü vesayete karşıdır.
Bizim muhatabımız gelecektir, millettir. Bizim mayamız birliktir. Bizim çağrımız inş davetidir. Bizim davetimiz çoğulcu eşitlikçi, katılımcı demokrasi davetidir. Biz taş üzerine taş koymuş herkesi kucaklıyoruz. Bu ülkenin Müslüman olsun farklı dinlere mensup olan her vatandaş bizimdir. Onlar bizim güvencemiz altındadır. Türkiye'nin geleceğine sahip çıkan herkesle birlikteyiz.
Yeni Anayasa yeni gelecek demektir. 12. Cumhurbaşkanı seçilirsek bu vizyonun hazırlanması için gerekeni yapmak öncelikle görevlerimiz arasında yer alacaktır. 2023 vizyonunda kimsenin kendisini devlet karşısında ezik ötelenmiş hissetmediği Türkiye’yi tasavvur ediyoruz. Cumhurbaşkanı olursak çözüm sürecini güçlü şekilde sürdürmek için ilgili kurumların yönlendirmeye ve gerekli mesajları veremeye devam edeceğiz. Çözüm sürecinin de en yakın takipçisi olacağız. Çözüm sürecinin inşallah nihayete erdireceğiz. Ülkemizde yaşayan her inançtan, her düşünceden vatandaşımızı düşüncesi demokratik toplumdur. Devlet din üzerinde tahakküm kuramazsa devlet de diğer gruplar üzerinde tahakküm kuramaz. Dini istismar eden örgütlerin devlet içinde yapılanmasına, devletin gücünü kendi çıkarları içinde kullanmasına izin verilemez. Devlet din ilişkisini belirleyen unsur sivilliktir. Cumhurbaşkanlığı makamı yargının demokrasi ile bağının güçlendirilmesinde rol sahibidir. Eğer cumhurbaşkanı seçilirsek bu rolü yerine getireceğiz.
En büyük payı eğitime ayırdık.2002 yılında eğitim bütçesi 11 milyar lira iken bu rakanm2014yılında 78 milyar liraya yükseldi. Biz buyuz. Bu süreci daha da güçlendirerek devam edeceğiz. Artık 81 vilayetimizde üniversitemiz var. Aile hekimliğini başlattık. Dev şehir hastanelerini başlattık. Paramız itibarlı bir hale geldi. Değerli kardeşlerim çalışıyoruz ya, yan gelip yatmıyoruz. Merkez Bankası rezervleri yeniden 135 milyar dolara ulaştı.
MARMARAY PROJESİ
Marmaray projesi bize ait, hiçbir siyasinin katkısı yok. Hava yolunu yaya yolu yaptık. Göreve geldiğimizde 26 havalimanı vardır artık 52 tane var.
Savunma sanayi iktidarımız döneminde büyük aşama kaydetti. Bir ülkenin caydırıcı gücü olmazsa o ülke tehdit altındadır. Aselsan en büyük savunma sanayi kuruluşları arasına girdi.
Atılan adımlar boşa gitmiyor, hepsinin bir karşılığı var. 3 milyar fidan ve ağaç diktik. Bunu duymak istemeyen duymuyor.
FİLİSTİN
Kapımız mazlumlara her zaman açık olacak. Diyorlar ki Ortadoğu’da, Filistin’de tarafsız olmalıyız. Filistin bizim davamızdır. Filistin’e ambargonun kalkmasını beklerken Gazze’ye bombalar yağdı. Diyorlar ki roket atıyorlar. Roket atıyorlar ama hiçbir İsrailli ölmüyor. Öldürülen Filistinli sayısı 100’e yaklaştı. Hayatları yalan üzerine kurulu. Zalimlerin yanında yer alamayız. Biz buna inanırız; zulme rıza zulümdür.
IŞID, Irak’ta kaçırdığı 49 vatandaşımızı bırakmalı. Müslümansanız savunmasız insanlara zulmetmeniz doğru değil. Bu vatandaşlarımızı bırakın.
*Başbakan'ın konuşmasını NTV'ye değerlendiren Fikret Bila, konuşmanın en çarpıcı kısmını dile getirdi. Bila, Erdoğan Köşk'e çıkarsa ikinci kez Cumhurbaşkanlığına aday olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı