Gazete Vatan Logo

Başbakan Erdoğan Gül ile biraraya geldi

Başbakan Erdoğan Gül ile biraraya geldi

Başbakan Erdoğan yeni kabineyi sunmak üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile biraraya geldi. Başbakan Erdoğan görüşmenin ardından açıklama yapacak.

Mart ayında yapılacak yerel seçim nedeniyle belediye başkanlıklarına aday olan bakanların yerine yenilerinin getirilecek olması nedeniyle gündeme gelen ancak İstanbul Başsavcılığı'nın başlattığı ve hükümeti sarsan nitelikte siyasi yansımaları ile üç bakanın istifasına neden olan yolsuzluk soruşturmasının ardından yeni bir boyut kazanan kabine revizyonununda, bu akşam Türk siyaset tarihine not düşülecek gelişmeler yaşandı. Revizyon listesi için saat 19.30"a kadar Çankaya Köşkü"nde mesaisini sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, liste gelmeyince konutuna geçti. Kurmaylarıyla uzun süren görüşmeler yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 21.30 sıralarında Gül"ün konutuna geçti ve revizyon listesini onaya sundu. Yeni bakanların bu akşam açıklanması bekleniyor.




Taslak liste Köşk'te görüşülmüştü
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçen hafta perşembe günü Çankaya Köşkü'nde, devletin üç kuvvetinin temsilcilerine öğlen yemeği verdi. Gül, bu yemeğin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 45 dakika süren bir görüşme yaptı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı yolsuzluk soruşturması ve bunun siyasi boyutu bu görüşmenin ana gündem maddesi idi. Bu görüşmede, kabinede yapılacak revizyon ve taslak liste de değerlendirildi.



Gül'ün programında Erdoğan'la görüşme yoktu
Gül'ün bugünkü programında Erdoğan ile görüşme öngörülmüyordu. Ancak Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın görevlerinden istifa etmeleri, program değişikliğini gündeme getirdi. Erdoğan, Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısının ardından Başbakanlık Konutu'na geçti. Erdoğan, konutunda aralarında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile adı revizyonda kabine dışında bırakılacak olanlar arasında geçen Egem Bağış'ın da bulunduğu bazı bakanlarla görüştü. Bugün saat 16.00'dan itibaren Erdoğan'ın Köşk'e çıkarak, kabine revizyonu listesine Cumhurbaşkanı'nın onayına sunacağı konuşuldu. Ancak liste üzerinde değerlendirmede bulunan Erdoğan, Köşk'e çıkmadı. Cumhurbaşkanı Gül'ün de, saat 19.30 sıralarında Köşk'ten ayrılarak konutuna geçmesi dikkat çekti. Bu durum, revizyonun yarına veya ertesi günlere ertelendiği yorumlarına neden oldu.



Görüşme konutta yapılıyor
Ancak gece yeni bir sürpriz daha yaşandı. Erdoğan, yaptığı görüşme ve değerlendirmelerin ardından saat 21.00"den sonra Gül"ün konutuna geçti. Başbakanlık Konutu ile Gül"ün kullandığı eski Dışişleri Konutu arasında asansörlü bir bahçe kapısı bulunuyor. İki konut birbirine komşu. Gül ile Erdoğan"ın, konutta yaptığı görüşmenin ardından yeni bakanların açıklanması bekleniyor. Açıklama, bu akşam Başbakanlık"ta yapılabilir.


Haberin Devamı