Gazete Vatan Logo

Başbakan Erdoğan'a ilginç benzetme!

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Mart Pazar günü yapacağı İzmir mitingi öncesi AK Parti içindeki eski solcular harekete geçerken, kent merkezine ’Kumral Devrimci İzmir’de’ yazılı 580 pankart asıldı.

Başbakan Erdoğan'a ilginç benzetme!

İzmir’de yıllarca 1 Mayıs meydanlarında işçilerle birlikte slogan atan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) eski Ege Bölgesi temsilcisi Azad Fazla, AK Parti’den Karabağlar Belediye Meclis üyesi adayı oldu. Fazla, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı merhum Ahmet Piriştine için ’Emek dostu’, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için de ’Dürüst başkan arı gibi çalışkan’ sloganlarını bulmuştu.



Azad Fazla, yeni partisinde bu kez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için slogan hazırladı. Kentin merkezi yerlerine yerleştirilen 580 pankartta ’16 Mart’ta Kumral Devrimci İzmir’de. Demokrat İzmirliler’ yazdı. ’Devrimci’ kelimesi dikkat çekmek için kırmızı harflerle yazıldı. Pankartın olduğu yerlerde AK Parti’nin bayraklama yapması da dikkat çekti. Merak uyandıran pankartta sol söylemin kullanılması nedeniyle kimsenin aklına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gelmedi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü, 16 Mart’ta kente Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan başka bir genel başkan gelmeyeceğini bildirdi. AK Parti İzmir İl Başkanlığı, pankart çalışmasının partinin kurumsal kimliği ile ilgili olmadığını açıkladı.

DHA muhabirinin yaptığı araştırmada pankartların Azad Fazla tarafından hazırlandığı ortaya çıktı. Fazla, kendisi gibi yüzlerce kişinin sol partilerden AK Parti’ye geçtiğini özellikle CHP tabanının AK Parti lehine eridiğini öne sürerek, pankartın hazınlanmasını şöyle anlattı:

"Kadife devrimi’ yapan var. Ukrayna’da ’turuncu devrim’, Portekiz’de ’mavi devrim’ yapıldı. Bunları kullanırsak taklit ettiler eleştirilerine maruz kalabilirdik. Biz de Başbakan’ın teninin renginden esinlenerek ’Kumral devrimci’ dedik. Başbakan devrimcidir. Kendisi de sessiz devrim yaptığını defalarca açıkladı. Miting alanı için özel pankartlar hazırlıyoruz. Dev pankartların üzerinde ’Antiemparyalist devrimci Erdoğan, sivil halk seninle’ yazacak."

DİSK Ege Bölge Temsilciliği daha önce yaptığı açıklada, Azad Fazla isminin kendi sendika konfederasyonları ile birlikte anılmasını istemediklerini duyurmuştu.

Haberin Devamı