Gazete Vatan Logo

Başbakan düğmeye bastı: Yeni bakanlık geliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gençler için ayrı bakanlık kurulması için düğmeye bastı. Gençler için ayrı bakanlık kurulması gündemde...

Başbakan düğmeye bastı: Yeni bakanlık geliyor

1 Kasım 2015 Genel Seçimleri’nde Ak Parti’nin yüzde 49,5'i geçen bir oy oranı ile iktidara gelmesinin ardından seçim vaatlerini hayata geçirmek için start veren Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ajandasının en önemli bölümünü gençlere yönelik projeler oluşturuyor. Öyle ki gençler için ayrı bakanlık kurulması için düğmeye bastığı ifade ediliyor.

Seçilme yaşının 18’e indirilmesi, kendi işini kuran gençlere 50 bin TL destek, 100 bin TL faizsiz kredi, 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti, ilk işine başlayan gençlerin 1 yıl boyunca maaşlarının ödenmesi, pasaport harçlarının kaldırılması ve ücretsiz internet gibi siyasi ve ekonomik vaatlerle gençlerin desteğini alan Başbakan Davutoğlu, seçim vaatlerinin uygulamaya geçmesini hızlandırmak için Gençlik ve spor Bakanlığı’nın ikiye ayrılarak Gençlik Bakanlığı’nı kurmak istiyor.

GençDES ile gençlere dokunulacak

Davutoğlu, seçimden önce açıkladığı GençDES projesini de Gençlik Bakanlığı üzerinden yürütmeyi hedefliyor. GençDES ile gençlerin orta öğretimden yüksek öğretime geçişte hayat planlaması ile kısa film, ilk film, dergi, sportif faaliyetlerine karşılıksız destek sağlanacak. Gençlerin kültür, sana ve spor projelerine destek sağlanmış olacak.

Haberin Devamı

Bakanlık için Erkan Kandemir ismi geçiyor

Başbakan Davutoğlu’nun hayati olarak gördüğü projeleri hayata geçirmek için güvendiği ve gençlere yakın bir ismi Gençlik Bakanı yapmak istiyor. Ak Parti’nin 2009-2012 yıllarında İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nı yaptıktan sonra İngiltere'de Kingston Universitesi Uluslararası İlişkiler ve siyaset Bilimi bölümünde yüksek lisans eğitimi yapan, 62. Dönem Bakanlar Kurulu’nda sağlık Bakanı olan Mehmet Müezzinoğlu’nun Bakan Yardımcısı olan Erkan Kandemir’in isminin bakanlık için geçtiği ifade ediliyor. Erkan Kandemir, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan genel seçimlerde İstanbul’dan Milletvekili seçilmişti.

Kaynak : Haber7