Gazete Vatan Logo

Başbakan: Değişimin dışında olmadık, olmayacağız

Türkçe Yaz Okulu Kapanış programında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye olarak, değişimin dışında olmadık, olmayacağız. En büyük dönüşümü dış politikada yaptık" dedi.

Başbakan: Değişimin dışında olmadık, olmayacağız

Başbakan Binali Yıldırım, Türkçe Yaz Okulu Kapanış programında açıklamalarda bulundu. Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Türkiye olarak biz değişim sürecinin dışında olmadık, olmayacağız. En büyük dönüşümü dış politikada yaptık.

Yunus Emre Enstitüsü, TİKA, AFAD gibi kurumları hayata geçirerek veya yeniden yapılandırarak dış dünyada sosyal destek alanında çok büyük hizmetlere başladık.

Dünyadaki tüm dış desteklerin oranında ABD'den sonra Türkiye geliyor.

Kendi değerlerine yabancı hatta düşman bir zihniyet ülkemizi ekonomik, ticari kültürel olarak tek bir merkeze mahkum etmeye çalıştı. Bu süreçte elbette dilimizin korunması, yaygınlaştırılması, inceliklerinin ve ahenginin muhafazasına önem vermemiz gerekiyor.

Dilini kaybeden bir millet hafızasını kaybeder. Avrupa kıtasındaki soydaş toplulukların önemli bir bölümünün dilleriyle bağları kopunca nasıl başkalaştıklarını hepimiz görüyoruz.

Birçok Afrika ülkesinde yerel dille konuşmak hor görülmüş, öğretilmesi yasaklanmıştır.

Osmanlı hiçbir zaman yönetimi altındaki insanların dilini, dinini yok etmeyi düşünmemiştir. Atalarımızın bize miras bıraktığı 2 kıymetli değerden biri vatan toprağı diğeri Türkçe'dir.

Haberin Devamı