Gazete Vatan Logo

Başbakan Davutoğlu: Avrupa ile vize muafiyeti Haziran ayında başlayacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Çipras ile gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, Avrupa ile vize muafiyetinin Haziran ayında başlayacağını duyurdu.

Başbakan Davutoğlu: Avrupa ile vize muafiyeti Haziran ayında başlayacak

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Kilis'te üzücü bir olay yaşadık. Kilis'teki sınırımızın öte yakasından DEAŞ tarafından bir roket atışı söz konusu oldu. İki vatandaşımızı kaybettik. Angajman kuralları çerçevesinde misliyle ve daha fazlasıyla mukabele edildi. Sayın Valimizden ve ilgili güvenlik birimlerimizden gerekli bilgileri aldık. Türkiye'ye yönelik her türlü saldırıya en şiddetli şekilde mukabelede bulunulması konusunda da zaten TSK'ya verilmiş talimatlarımız var. Bu konuda alınacak her türlü tedbir gözden geçirilmiştir. Zaten hazırlıklarımız vardı. Bu da Suriye'deki ateşkesin ne kadar kırılgan olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Zaten DEAŞ bir ateşkes tarafı değildi. DEAŞ ile muhalefet, ılımlı muhalefet arasında çatışmalar söz konusuydu. Bu çerçevede Türkiye, Türkiye'ye yönelik her türlü saldırıya dediğim gibi anında mukabelede bulunacaktır.

- Suriye'deki ateşkesin ne kadar kırılgan olduğunu gösteriyor. Türkiye, bu çerçevede kendisine yönelik her türlü saldırıya mukabelede bulunacaktır.

Haberin Devamı

- Türkiye içindeki göçmen sayısında artış olmayacak.

- Avrupa ile vize muafiyeti Haziran ayında başlayacak.