Gazete Vatan Logo

Başbakan'dan vekillere uyarı!

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'ndeki Milletvekilleri İstişare Toplantısı'nda vekillerle biraya geldi. Üç saat süren toplantıda, seçim değerlendirmesi, 3 dönem kuralı ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı konuşuldu.
Toplantıda önce 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerle ilgili geniş bir değerlendirme yapıldı.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre Başbakan toplantıda başarısız olan milletvekillerini uyardı. Başbakan, toplantıda en çok Bilecik'in Söğüt ilçesini kaybettklerini üzüldüğünü söyledi.

İşte o haber;

Başbakan Erdoğan'ın, yerel seçimlerde başarısız olduğu büyük şehirlerin milletvekillerini uyardığı öğrenildi. Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın kaybedilmesiyle ilgili olarak, '300 milletvekili, 30 milletvekili olan BDP'liler kadar olamadınız' dediği belirtildi. Meclis grubunda dile getirdiği İsmet İnönü'nün sözlerini kullanan Erdoğan'ın, 'İnönü'nün doğru sözlerinden biri de 'Namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça..' diye eleştirdiği kaydedildi.

Yerel seçimlerle ilgili değerlendirmede bulunan Erdoğan'ın en çok üzüldüğü ilçenin Söğüt olduğu ortaya çıktı. Osmanlı Devleti'nin kurulduğu Söğüt'te belediye başkanlığının kaybedilmesine üzüldüğü ifade eden Erdoğan'ın, 'Beni ençok üzen Söğüt'ü alamayışımız. Osmanlı'nın kurulduğu Söğüt'e çok büyük yatırımlar da yapmıştık' dediği öğrenildi.

Haberin Devamı