Gazete Vatan Logo

Başbakan'dan valilere talimat!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu valiler toplantısında konuştu. Ardından Başbakan Binali Yıldırım kürsüye çıktı. Başbakan konuşmasında valilerin alınan kararları yerinde uygulamasını görmeleri gerekir dedi.

Başbakan'dan valilere talimat!

Valilere seslenen Başbakan, önemli bir kararını da açıkladı. Başbakan'ın açıklamasına göre FETÖ soruşturması kapsamında mağdur olduğunu düşünenler için bir birim oluşturulacak. Buna göre; Yıldırım'ın talimatı ile kriz merkezleri oluşturulacak ve şikayetler burada toplanacak.

Başbakan'ın açıklamalardan satır başları şöyle;

* Ahmet Arif Denizolgun'un vefatını öğrenmiş bulunuyoruz, ailesinin başı sağolsun.

* Birkaç hususa deyinmek istiyorum; bizim buradan gördüğümüzle sizin gördüğünüzün aynı olmadığını biliyoruz. Biz talimatları gönderiyoruz ve düşünüyoruz ki her şey çiçek gibi gidiyor. Böyle olmadığını biliyoruz, gittiğimizde de görüyoruz. Sadece Ankara'yı sorumlu tutmak da yanlış olur. Ankara sizinle iletişim halinde olacak, siz de Ankara ile iletişim halinde olacaksınız. Valilerin alınan kararların yerinde uygulamasını görmesi gerekir. Sahadaki hiçbir iş şekil ve usul hatası yapılmadan olmaz. Uygulamanın içinden gelen bir arkadaşınız olarak söylüyorum. Memleketin, milletin işini yaparken şekil, usul hatası yapabiliriz. Mesele milletin, ülkenin menfaati ise hata yapın ama hainlik yapmayın.

Haberin Devamı

* FETÖ soruşturması nedeniyle kamudan ciddi tasfiye var. Zaman zaman titiz davranılmadığı şikayetleri geliyor. Biz intikam düşüncesi ile ilerlemiyoruz. Biz her yeri tek tek kontrol edemeyiz. Sizlerin kararınıza güvenmemiz gerekiyor. Kılı kırk yarın. Ölçümüz belli 17/25 Aralık sonrası milattır dedik.

* Bu alçak terör örgütünün tüm unsurlarının tasfiyesini uzatmadan yapmanız gerekiyor.

*Talimat verdim, tüm illerde bir kriz merkezi oluşturulacak. Kendisine haksızlık yapıldığını söyleyenlerin şikayetleri bir birim vasıtasıyla toplanacak.

* Valiler görevli olduğunuz şehire heyecan vereceksiniz halkı işin içine katın. Vatandaşın size gelmesini beklemeyin, siz vatandaşa gidin.

* Hudut kapısı hariç her geçiş düşman geçiştir, anında karşılık verilecek. Güvenlik kuvvetleri, terör örgütünün ensesinde olacak.

* Çukurca'da 25 yıldır girilmeyen yere girildi. Tendürek'e girildi. Örgütün en önemli adamlarından biri öldürüldü.

Haberin Devamı

* Hepimizin amacı millete hizmet etmek. Valiler bir anlamda belediyelerin abisidir. Niye didişiyorsunuz? Herkesin işi belli

* Doğu ve Güneyoğu için yatırım ve teşvik paketini iyi inceleyin. Bu sizin sorumluluğunuzda.

* Bu seneden itibaren saat uygulamasını kaldırdık. Artık karışıklık olmayacak. Kimsenin işi aksamasın.

SOYLU: EN BÜYÜK GÖREVİMİZ BUDUR

* Etrafımızda bir ateş çemberi olmasına rağmen Türkiye hedeflerinde önemli mesafe aldı. Biz merhamet ve şefkat medeniyetinin insanlarıyız

* Darbecilere ders vere bu aziz millete hizmet onurların en yücesidir.

* Çocuklarımızın okullarına ve evlerine güvenle gitmesi bizim en büyük görevimizdir.