Gazete Vatan Logo

Başbakan'dan 'üç dönemlik'lere davet!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, üç dönem kuralı gereği yeniden aday olamayan AK Partili isimleri yeni milletvekillerinin oryantasyonları da dahil olmak üzere bir göreve davet edeceklerini açıkladı.

24. dönem milletvekilleri ve eşleriyle bir yemekte buluşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, üç dönem kuralı yeniden aday olamayan milletvekilleriyle ilgili olarak "Özellikle kıdem bakımından çok önemli görevler üstlenmiş üç dönemi bitiren dostlarımızı, arkadaşlarımızı, parti içi özellikle de yeni milletvekillerimizin oryantasyonu da dahil olmak üzere bir anlamda iç hizmet eğitimi gibi tecrübelerinden istifade etmek üzere bir göreve davet edeceğiz. Bunun için başlı başına genel merkezde bir siyasi tecrübe aktarımı birimi oluşturmayı düşünüyoruz" dedi.

AK Parti'de üç dönem milletvekilliği yaptığı için aday gösterilmeyen 70 vekilin yanında parti yönetimi mevcut milletvekillerinin 100'ünü liste dışında bıraktı. 10 milletvekili de aday olmadı. Bu, AK Parti'nin 312 milletvekilinden 180'inin değişmiş olması demek.

"Onların size ihtiyacı var"

"Aday tanıtımında 26 yaşında bir genç kızımız... 13 yıl önce bu kızımız ortaokul öğrencisiydi. Onların sizin tecrübenize ihtiyacı var" diyen Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü.

Haberin Devamı

"24. dönemde milletvekili olup, 25. dönemde teneffüs yapan arkadaşlar için söylüyorum. Liste dışı kalmak bizim siyasi kültürümüzde yoktur. Gönlümüzde yazılı olan kâğıt üzerinde yazılı olmasa da her zaman bâkidir. 24. dönem milletvekili olup 15. dönem aramızda Meclis'te olamayan arkadaşlarımıza seslenmek istiyorum. Enerjinizi, şevkinizi, gayretinizi önce seçimlerin kazanılması konusunda çabalamaya sonra da bu kutlu yürüyüşte ön saflarda yürümeye davet ediyorum."

"Liste yok, yol arkadaşlığı var"

"Bir aile olarak, liste diye bir kavram yok, yol arkadaşlığı var" diyen Davutoğlu, 25. dönemde listelerde olup birlikte olacağımız arkadaşlar, yapmanız gereken her şey birlikte olacağınız herkesle kardeşlikle bağınızı korumanız, siyas ortak akıl üretme faaliyetini daha ileriye taşımanız" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

"Tarihi akışı yönetmek için önce kendi hayat akışımızı yönetebiliyor olmalıyız. İnşallah 7 Haziran günü 22, 23 ve 24'üncü dönemin ardından yine altın bir dönem olan 25'inci dönemi iktidar olarak karşılamak nasip olur. Makam ve mevkinin geçici olduğunu gösteren bütün arkadaşlara, sizlere ve eşlerinize bir kez daha teşekkürü borç biliyorum. Allah yeni bir zafer kazanmayı nasip etsin. Daha nice yol var. Her dönemin sonunda böyle bir vefa toplantısı yapılacak."

Haberin Devamı